wat te doen met een hond met vlooien
Tips

Wat te doen wanneer je hond vlooien heeft

Het komt heel vaak voor dat honden vlooien hebben. Toch merkt een baasje van een hond lang niet altijd dat hun hond vlooien bij zich draagt. Het kan echter ook zo zijn dat jouw hond bepaalde symptomen krijgt door vlooien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan erge jeuk of een vlooienallergie. Vlooien komen het meest voor in het voorjaar en in de zomer, als de temperaturen hoger zijn. Echter is het niet zo dat vlooien niet in de koudere maanden kunnen overleven. Maar wat kun je doen als je denkt dat jouw hond vlooien heeft? Wij vertellen je het in dit artikel!

Wat zijn vlooien?

Honden kunnen last hebben van vlooien, maar wat zijn vlooien nu eigenlijk? Vlooien zijn kleine bloedzuigende parasitaire insecten. Vlooien zien we vooral op dieren als de hond en de kat. Echter kunnen ook mensen zelf last krijgen van vlooien. Vlooien kun je overal tegenkomen. Denk aan in struiken en op grassen, maar vlooien kunnen ook op minder beschutte plaatsen voorkomen. 

Wat kun je doen als je hond vlooien heeft? 

Je kunt niet altijd merken of jouw hond vlooien heeft. In sommige gevallen kan jouw hond symptomen hebben, zoals jeuk of een vlooienallergie. Dit is echter lang niet altijd zo. Toch is wel goed om hier regelmatig op te checken. Dit zou je kunnen doen door bij jouw hond te checken op kleine zwarte korreltjes tijdens het aaien of kammen. Als je aan het checken bent of je hond vlooien heeft, is het goed om naar de huid van jouw hond te kijken. Kijk in dit geval vooral bij de buik en/of binnenkant van de achterpootjes. Niet alleen zwarte korreltjes kunnen duiden op vlooien. Ook rode en vurige vlekjes op de huid van jouw hond kan betekenen dat jouw hond vlooien heeft. 

Als je dit doet en je komt zwarte korreltjes of rode plekjes tegen, kan dit een teken zijn van vlooien. Ook wanneer jouw hond klachten vertoont die passen bij de symptomen van vlooien, is het tijd om actie te ondernemen. Want wat moet je doen als jouw hond vlooien heeft? Er zijn verschillende middelen beschikbaar voor vlooien en teken bij jouw hond. Deze middelen kunnen erbij helpen om de vlooien bij jouw hond te bestrijden. Hiervoor zijn verschillende middelen beschikbaar, kijk van tevoren goed naar welk middel het beste past bij jouw hond. 

Merk je dat jouw hond vrij regelmatig last heeft van vlooien? Dan kan het een goed idee zijn om een saresto voor je hond te overwegen. Een saresto is een halsband die bescherming biedt tegen vlooien bij jouw hond. Deze halsband is geurloos en waterbestendig, dit is een groot voordeel voor jouw hond. De saresto geeft een lage dosering vrij van de volgende werkzame stoffen: imidacloprid en flumethrine. Deze stoffen worden via de halsband verspreid over de huid en vacht van jouw hond. De halsband heeft als doel om afwerend te werken tegen vlooien en het beschermen tegen de ontwikkeling van de vlooienlarven. Bovendien heeft de halsband een werkingsduur tot wel 8 maanden, wat een groot voordeel is voor jouw hond.

Reacties uitgeschakeld voor Wat te doen wanneer je hond vlooien heeft