aanhangwagen onderdelen
Travel

Wat voor aanhangerslot is het beste voor je aanhangwagen?

De vakantie periode is weer in volle gang. Een hoop mensen trekken erop uit met hun aanhanger of caravan. Logisch, want je kan een hoop kampeerspullen kwijt in een aanhangwagen. De thuisblijvers zie je vaak volop klussen en gebruiken vaak een aanhanger om het puin bijvoorbeeld weg te brengen. Hoe je ook een aanhangwagen gebruikt: goede beveilig van je aanhanger mag niet ontbreken. Als je het woord aanhangerslot intikt op Google, kom je vaak verschillende aanhangersloten tegen. Maar welk slot moet je nu precies kopen? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een los aanhangwagen slot te kopen of met meerdere sloten zoals een discusslot. Het voordeel van losse sloten is dat ze makkelijk in gebruik zijn. Je kunt ze eenvoudig in je broek zak wegstoppen en weer tevoorschijn halen wanneer je je aanhanger op slot wilt zetten. In deze blog lees je meer over een aantal populaire aanhangersloten en wat de voordelen van elk zijn. Zo heb jij straks een beter idee welk slot het beste bij jou past. 

Veelgebruikt aanhangerslot: een disselsot

Je hebt er ongetwijfeld wel gehoord van dit aanhangerslot. Dit is ook niet zo gek aangezien een disselslot een erg populair slot is. Dit soort aanhangwagenslot  wordt ook wel een koppelingsslot genoemd. Een disselslot wordt dan ook op of onder de koppeling van je aanhanger geplaatst. Doordat dit metalen aanhangerslot over de dissel geplaatst wordt, maak je het vrijwel onmogelijk voor dieven om jouw aanhanger aan te koppelen en mee te nemen. Een erg effectieve manier en bescherming tegen diefstal. Daarnaast kun je natuurlijk dit aanhangerslot gebruiken om je aanhangwagen te beschermen, maar de meeste disselsloten zijn ook geschikt om caravans te beveiligen. Als je dus over een aanhangwagen beschikt en caravan, kun je met een disselslot deze beide beschermen! 

Een wielklem gebruiken als aanhangerslot 

Tot slot heb je de keuze uit nog een populair aanhangerslot: een wielklem. Deze is erg gewild omdat de meeste wielklemmen universeel toepasbaar is. Neem bijvoorbeeld de welbekende politiewielklem. Deze is geschikt voor 8, 9 en 10 inch wielen. Voor grotere wielen kun je bijvoorbeeld varianten overwegen die geschikt zijn voor 12, 13 en 14 inch. Daarnaast kun je ook kiezen voor wielklemmen die verstelbaar zijn. Dit is super handig en voordelig, aangezien ze universeel te gebruiken zijn. Je kan ze dus ook op meerder aanhangwagens toepassen omdat ze verstelbaar zijn. Ga bij de aankoop van een wielklem niet altijd voor de goedkoopste optie. Deze wielklemmen zijn vaak niet al te sterk. Alleen een goede kwalitatieve wielklem beschermt optimaal jouw aanhanger. 

Wil je graag meer informatie over een aanhanger slot? 

Wil je graag een aanhangerslot kopen voor jouw aanhanger of caravan, maar weet je niet zeker welk aanhangerslot de beste keuze is? Of heb je bijvoorbeeld een disselslot op het oog, maat weet je niet zeker of die passend is op jouw koppeling? Neem dan gerust contact op met aanhangwagendirect. Naast het feit dat zeen groot assortiment hebben van diverse aanhangersloten, geven ze je graag advies! Daarnaast is een aanhangwagenslot van aanhangwagendirect van hoogwaardige kwaliteit. Een perfecte win-win situatie. 

Reacties uitgeschakeld voor Wat voor aanhangerslot is het beste voor je aanhangwagen?