sterrenbeeld maagd
Health

Wat zegt een sterrenbeeld over jou als Maagd?

Maagd, de advocaat

Werd je geboren tussen 23 augustus en 22 september dan is Maagd jouw astrologisch teken. Maagd staat voor Astraea, dit was de maagdelijke dochter van de bekende Griekse god, Zeus. Astraea werd bekend als godin voor de rechtvaardigheid. Dit zie je ook terug tussen de eigenschappen van dit sterrenbeeld. Maagden hechten van nature veel waarde aan harmonie in hun omgeving. Ze zijn gevoelig voor onrecht en willen ieder conflict liefst zo snel mogelijk van de baan, al zijn ze er zelf niet bij betrokken. Maagden zijn doorgaans goed van hart, puur en eerlijk.

Maagd, het werkpaard

Maagden zijn linkerhersenhelft-denkers. Ze verkiezen dus logica boven emoties en gevoelens. Daarbij zijn ze ook nog eens loyaal, wat hun geliefd maakt op de werkvloer. In een team zullen ze altijd hulp aanbieden waar nodig. Omdat de Maagd graag logisch werkt en voor zichzelf routines uitstippelt, zullen ze moeite hebben met verandering of omslachtige procedures waar zij het nut niet van in zien. Ze zijn continu opzoek naar verbetering en kunnen daarom zichzelf verliezen in hun job. Het streven naar perfectie kan dus ook vermoeiend worden voor de Maagd.

Maagd, de piekeraar

Als Maagd hoor je zowel bij de introverten als bij de extroverten. Je bent iemand die van aanpakken weet en bent zeker niet op je mondje gevallen. Het lijkt wel of je in iedere situatie het hoofd koel kunt houden. Niets is minder waar, want al lijkt het of je alles onder controle hebt, vanbinnen gaan je gedachten stevig te keer. Wikken en wegen, had je sommige dingen toch niet iets beter kunnen aanpakken? Je probeert steeds de beste versie van jezelf te zijn en dit vergt veel energie.

Maagden zullen pijn en verdriet vaak proberen te verbergen en ze zijn hier ook heel goed in. Ze hebben de neiging om zichzelf weg te cijferen voor anderen. Dit is hun mooiste maar ook hun gevaarlijkste eigenschap. Je bent van nature zorgzaam maar je mag jezelf af en toe ook eens in de watten laten leggen. Als je niet voor jezelf zorgt kan je ook niet voor een ander zorgen.

Omdat je veel tijd besteed aan piekeren helpt het je om regelmatig lijstjes te maken. Maagden analyseren graag voor ze ergens aan beginnen. Zo zal je ook liever op reis vertrekken met een uitgestippelde route dan zonder plan. Plannen maken is goed maar ontspannen is ook een must.

Reacties uitgeschakeld voor Wat zegt een sterrenbeeld over jou als Maagd?