interieur dat aansluit op jouw persoonlijkheid
Living

Wat zegt jouw interieur over jouw persoonlijkheid?

Warm licht, groot licht, subtiel licht… een blauwe bank, een grote, een flitsende of een rode? Een persoonlijk interieur heeft bijzonder veel invloed op jouw algemene comfort – als het niet alles uitmaakt! Wellicht zonder dat we er ons al te veel van bewust zijn, vormen we onze thuisstek daarom al snel naar de manier waarop we denken. Een interieur dat aansluit op jouw persoonlijkheid geeft je een algemeen gevoel van welbehagen, een veilige basis die helemaal op jouw afgestemd is – precies wat je nodig hebt wanneer je ’s avonds na een lange dag werken de sleutel in het slot van jouw voordeur steekt.

Jouw kleur en jouw persoonlijkheid

Kleuren zijn van zeer grote betekenis. Wist je dat iedere kleur op zijn eigen manier inspeelt op emoties en daarmee een bepaald gevoel weet op te wekken? Zo zijn kleuren zoals zilver, blauw en zwart vrij ‘neutraal’ en zakelijk te noemen, waarbij een algemene rust of professionaliteit kan worden uitgestraald. Ben jij iemand die houdt van luxe, dan is het mogelijk dat jij liefst kiest voor een donker interieur met veel zwart- en grijstinten. Zwart is chique! Ben jij meer een romantisch type daarentegen? Dieprode en paarse kleuren stralen warmte uit op een wijze zoals alleen dergelijke kleuren kunnen. Een spring-in-het-veld kiest liever voor felgroen of geel, terwijl iemand met een opgeruimd en overzichtelijke persoonlijkheid veelal liever lichte, zachte, witte tinten ziet.

een persoonlijk interieur

Een weerspiegeling van jouw mind

En dan het meubilair. Er bestaat een ruim scala aan mogelijkheden – evenveel als er persoonlijkheden en gevoelens zijn, zou je kunnen zeggen! Een zachte, ronde bank weerspiegelt een persoon met een dergelijke uitstraling – terwijl een stylisch, strakke bank eenvoudiger aansluit op iemand die houdt van een dergelijk ‘strak’ leven. Een persoonlijk interieur maakt dat je je meer op je gemak voelt, als een soort spiegeltje van de manier waarop jij het leven indeelt. Van praktisch tot ruimtelijk, gewaagd tot veilig, van kindvriendelijk tot georganiseerde chaos… bij een kijkje om het hoekje van een iemand zijn woonkamer, zou je stiekem kunnen voorspellen hoe deze persoon door het leven gaat.

Reacties uitgeschakeld voor Wat zegt jouw interieur over jouw persoonlijkheid?