beste surfspots in spanje
Travel

Wat zijn de beste surfspots in Noord-Spanje?

Lig je niets liever dan met je surfboard in het water? Dan is de kans groot dat je de beste surfspots van de wereld wilt bezoeken. Je zult al snel denken aan Australië of Zuid-Afrika, maar je hoeft niet ver van huis om de beste golven te pakken. Sterker nog, Spanje is een goed idee als je graag wilt leren surfen of dit al een aantal keer hebt gedaan. Je hebt de keuze uit verschillende verborgen stranden in Spanje, maar er zijn ook tal van bekende hotspots die zeker het ontdekken waard zijn.

Breng een bezoek aan Zarautz

Op een kleine 20 minuten van de Spaanse plaats San Sebastian ligt Zarautz. Hier vindt je een prachtige baai met drie kilometer aan strand. De golven zijn continu aanwezig en zijn voor de beginnende surfer en ervaren surfer goed te doen. Ga je op vakantie naar Spanje, dan kun je in deze regio een leuke citytrip uitstekend combineren met een surfvakantie.

Razo Beach ten westen van A Coruña

In het noordwesten van Spanje vindt je Razo Beach. Door de vele zandbanken worden hier A-frame golven geproduceerd, wat het strand perfect maakt voor ieder niveau. Doordat het strand open is, is er een continue toevoer van de beste golven.

Golven tot 1,5 meter bij Zumaia

In Zumaia vindt je golven tot 1,5 meter. Daag je jezelf liever uit, dan is het verstandig om je surfboard mee te nemen op je auto of op je longboard en verder af te reizen naar Playa Gris. Hier vindt je dan ook de ervaren surfers, aangezien de golven tot wel zes meter kunnen komen! Welke surfspots ga jij dit jaar ontdekken in Spanje? Of je nu net begint met surfen of al regelmatig op een surfboard hebt gestaan, ook voor jouw niveau zijn er altijd passende golven te vinden!

Reacties uitgeschakeld voor Wat zijn de beste surfspots in Noord-Spanje?