haarverzorging trends
Fashion,  Hip and happening

Wat zijn de laatste trends op het gebied van haarverzorging voor vrouwen?

Zoals we allemaal weten, komen er elk jaar nieuwe trends en ontdekkingen van nieuwe producten om uit te proberen. De gezondheidstrend, wat betreft haar, van vorig jaar draaide om hoofdhuidverzorging. Nu de zomer voorbij is, gewoonlijk een seizoen dat niet goed is voor ons haar door zon, zout en uitdroging, is het tijd om te kijken wat de haartrends voor dit najaar zijn. En dus vroegen wij een kapper en een schoonheidsspecialiste naar die trends. We zien dat die trends erg om de gezondheid van het haar draait. 

Haarverzorging

Wij vrouwen nemen nu meer tijd en moeite om praktisch alles om ons heen te onderzoeken (met dank aan sociale media!). Mensen worden zich er steeds meer van bewust dat als je de gezondheid van je haar wilt verbeteren, er iets meer voor nodig is dan alleen het vinden van de juiste shampoo en conditioner. Het belangrijkste haarverzorging onderwerp van vorig jaar was de verzorging van de hoofdhuid. 

Een holistische benadering

Dit jaar zien we een voortzetting van de hoofdhuid verzorging, evenals alles wat met het haar zelf te maken heeft. Mensen die een meer holistische benadering volgen, supplementen nemen en een schoner, organisch, voedingsrijk dieet volgen om hun algehele gezondheid te verbeteren. We zien dat consumenten zijn overgestapt op gezondheid op de lange termijn, in plaats van op een snelle oplossing. Merken passen zich ook aan deze holistische benadering aan en veel meer merken verwachten dit voorbeeld de komende jaren te volgen.

Minder schade door warmte

Met het alsmaar groeiende platform van TikTok zagen we een verschuiving in haartrends door de populaire hashtag #curlyhairdontcare. Haarstijlen waar iets minder aandacht aan het uiterlijk wordt gegeven zijn enorm in populariteit gegroeid dankzij het platform. Consumenten zullen ook in 2022 blijven kiezen voor meer natuurlijke kapsels, in plaats van elke dag een krultang of stijltang te gebruiken en uren voor de spiegel bezig te zijn.

Nieuwe formules

Heeft iemand anders de douche loze shampoo-trend al geprobeerd? Als je dat niet hebt gedaan, heb je heel het najaar van 2022 om het zelf uit te proberen, aangezien 2022 het jaar van ‘splash-formules’ zou moeten zijn. Deze splash-formules zijn sterk geconcentreerde formules die je niet hoeft uit te spoelen, maar die je liever licht in het haar aanbrengt. Deze producten vervangen het spoelen en stimuleren de interne doorstroming van de shampoo dankzij de moleculen die erin zitten. Dit betekent dat er minder water nodig is om je haar en hoofdhuid te reinigen. Ook nog eens goed voor het milieu dus!

Mindful haarverzorging

Haar gezondheidstrends in 2022 draaien om een ​​mindfulness-aanpak. We hebben eerder op aromatherapie gerichte shampoos en conditioners gezien, maar dit jaar zien we haarverzorgingsproducten samensmelten met gezondheidssupplementen. Bijvoorbeeld een brush-on gel die geparfumeerd magnesium Epson-zout, een natuurlijke spierverslapper en pijnstiller, bevat. 

Hoofdhuid behandelingen van medische kwaliteit

Bloedplaatjes rijk Plasma (PRP) injecties werden vanaf eind 2021 steeds populairder. Mensen worden steeds meer aangetrokken tot deze behandelingen om haaruitval te voorkomen en de gezondheid van hun haar te verbeteren.

Antibacteriële Haarverzorging

Dit komt misschien als een schok voor je, maar antibacteriële haarverzorging waren tot voor kort nog niet uitgevonden en gemaakt! Dat gaat echter veranderen in 2022. Merken maken nu antibacteriële haarverzorgingsproducten die veilig zijn voor de consument, waaronder reinigingssprays, antibacteriële shampoos en antibacteriële moisturizers.

Reacties uitgeschakeld voor Wat zijn de laatste trends op het gebied van haarverzorging voor vrouwen?