tafels
Interior,  Living

Wat zijn de trends op het gebied van tafels in 2021?

Trends komen en gaan, ook op het gebied van tafels. Waar we 10 jaar geleden veel tafels zagen van steigerhout of andere ruwe materialen, verdwijnen die nu juist weer uit onze interieurs. Wie weet heb jij nog wel een dergelijke tafel staan en ben je toe aan een nieuwe, eentje van deze tijd. Lees dan snel verder, want hieronder benoemen we de laatste trends op het gebied van tafels in het interieur.

De meest voorkomende trend op het gebied van tafels in 2021 is de ovale of ronde tafel. Waar dit type tafel vroeger vooral werd gebruikt in kleine ruimtes om ruimte te besparen, is deze praktische reden tegenwoordig helemaal niet meer het belangrijkste motief om hiervoor te kiezen.

Een gesprek verloopt vaak fijner aan een ronde tafel

Het grote voordeel van een ronde tafel is dat iedereen die eraan zit elkaar kan zien en dat het gesprek vaak fijner kan verlopen. En natuurlijk ziet een ronde eettafel er heel erg elegant uit, vooral ook omdat deze in elke ruimte past, van groot tot klein. Voeg een opvallend middelpunt toe en combineer je nieuwe keukentafel met stijlvolle stoelen om het interieur nog mooier te maken.

Heb je al eens gekeken naar de multifunctionele tafel?

Veelzijdigheid is erg belangrijk geworden in ons hele interieur, dus ook bij de tafel die we daar in zetten. Kijk daarom eens naar de multifunctionele tafel. Dit is een trend die het beste kan worden samengevat als een eettafel en een bureau in één. Mensen met een kleinere woning zullen blij zijn te horen dat uitschuifbare tafels ook een duidelijke comeback aan het maken is. Combineer zo’n tafel met een paar stijlvolle, comfortabele stoelen en je kunt er helemaal je eigen draai aan geven.

Over stoelen bij een eettafel gesproken: we zien steeds vaker dat men aan één kant van de eettafel kiest voor een bankje. Je zorgt hiermee voor meer zitplekken aan tafel en geeft de ruimte een landelijke sfeer mee. Die past vooral erg goed in de keuken. Het andere grote voordeel van zo’n bankje is dat het veel ruimte bespaart en dat je er vaak spullen in kan opbergen door het zitgedeelte op te tillen.

De retro trend

Een eettafel die er retro uitziet is zeker niet voor iedereen een duidelijke optie, maar vooralsnog zien we deze trend steeds groter worden in 2021. Mogelijk ben je later dit jaar dus wel klaar om zo’n retro keukentafel aan te schaffen voor in je eetkamer. Dit zal direct voor veel extra stijl zorgen in deze ruimte en er mooi uitzien.

Reacties uitgeschakeld voor Wat zijn de trends op het gebied van tafels in 2021?