leeuwarden
Uitjes

Weekendje met vriendinnen op stap in Leeuwarden

Een weekendje met je vriendinnen op stap is altijd leuk. Veel vrouwen maken er een jaarlijks terugkerend evenement van om er lekker even tussenuit te zijn. Natuurlijk mag het ook vaker dan één keer per jaar, Nederland heeft genoeg leuke bestemmingen waar je voor niet al te veel geld naartoe kunt. Zo is bijvoorbeeld Leeuwarden een hele leuke bestemming voor een weekendje met vriendinnen. We hebben een top 10 van leuke plekjes voor je gemaakt:

  1. Het bruisende en historische centrum ontdekken

De historische herenhuizen, de vele monumenten, de sfeervolle grachten en talloze horecagelegenheden brengen je al snel in de vakantiestemming. Leeuwarden lijkt wel een beetje op Amsterdam, maar dan iets kleiner. Toch word je hier niet overspoeld door duizenden toeristen, terwijl er toch genoeg te zien en te doen valt.

  1. De Nederlandse toren van Pisa

Natuurlijk moet je de Oldehove bekijken, de scheve toren van Leeuwarden. Je kunt zelfs de 183 traptreden beklimmen om te genieten van een schitterend uitzicht tot aan de Waddeneilanden.

  1. Varend de stad ontdekken

Een rondvaart door de grachten is ook een aanrader, zo krijg je gelijk een goed beeld van de historische binnenstad en kun je alvast de gezelligste terrasje spotten.

  1. Lekker shoppen

Natuurlijk moet er tijdens een vrouwenweekend ook gewinkeld worden en zowel de bruisende Nieuwestad als de Kleine Kerkstraat zorgen voor voldoende winkelplezier.

  1. De Nieuwestad heeft van alles wat

De levendige straat De Nieuwestad bruist van de restaurants en cafés, maar hier vind je ook de vele rijksmonumenten zoals De Waag.

  1. Even proeven

Bezoek ook eens het Beerenburger Museum. Je krijgt hier niet alleen een interactieve geschiedenisles over het familiebedrijf, maar je kunt ook zien hoe het traditionele kruidenbitter wordt gemaakt en natuurlijk mag je ook proeven.

  1. Voel jezelf even een prinses

In het Princessehof waan je jezelf in het fraaie stadspaleis uit de 18e eeuw voor even een prinses. Daarnaast kun je in het museum gelijk de collectie van de mooiste keramiek uit de hele wereld bekijken.

  1. Gluren in het verblijf van de meesterkraker

De Blokhuispoort mag er dan wel uitzien als een kasteel, de mensen die er vroeger in woonden waren zeker niet zo beschaafd. Zelfs tot 2008 zaten hier beruchte criminelen gevangen. Laat je rondleiden door de cipier en drink een drankje in het café. Je bent daarna gewoon weer op vrije voeten.

  1. Lekker stappen

Leeuwaarden heeft talloze horecagelegenheden. Lekker uit eten, een drankje doen, dansen of misschien gaat je voorkeur wel uit naar een avond met een theaterdiner. De Bierkelders is ook een leuke plek aan de oude kade aan het water. Ook als je niet van een biertje houdt, kun je de gezellige sfeer bij de horecagelegenheden vast waarderen. De oorspronkelijke oude bierkelders zijn nog steeds te zien.

  1. Even relaxen en genieten van de natuur

Huur bij het van der Valk hotel in Leeuwarden een paar fietsen en maak een mooie rit door de natuur. Of als je echt behoefte hebt aan ontspanning kun je hier tijdens je verblijf ook genieten van de sauna. Zo kom je weer helemaal ontspannen thuis.            

 

Reacties uitgeschakeld voor Weekendje met vriendinnen op stap in Leeuwarden