Travel

Welke eilanden in de Indische Oceaan moet je gezien hebben?

De Indische Oceaan is een echte toeristische trekpleister, vooral vanwege de prachtige idyllische eilanden die er te vinden zijn. De combinatie van heerlijke temperaturen, een rijke cultuur en natuurlijk zonovergoten stranden maken van de eilanden in de Indische Oceaan een must-visit. Welke eilanden in de Indische Oceaan moet je echt gezien hebben en wat hebben ze te bieden? Hieronder lees je meer.

3 van de mooiste eilanden in de Indische Oceaan

Het Ile de La Réunion

La Reunion, dat ongeveer zo groot is als Noord-Holland, kan gezien worden als het toonbeeld van een tropisch eiland. Het vertoont niet alleen een unieke verscheidenheid aan fauna en flora, maar het is ook de ideale locatie als je echt wilt ontspannen op vakantie. Toch maar liever wat actiever op jouw vakantie? Geen zorgen, bergbeklimmen, wandelen en nog veel meer sportieve activiteiten zijn hier een mogelijkheid. Vergaap je daarbij aan de natuurpracht van La Réunion, waaronder onaangetaste regenwouden, turquoise watervallen en diepe ravijnen en je vakantie kan niet meer stuk.

De Seychellen

Ook de Seychellen behoren op het lijstje van de mooiste eilanden in de Indische Oceaan. Westerse toeristen bezoeken deze eilandengroep vooral voor Praslin, La Digue en andere grote eilanden, maar er zijn daarbij heel wat kleinere, niet minder mooie parels te ontdekken. Praslin valt vooral op vanwege zijn echte bounty-atmosfeer: je hoeft niet veel moeite te doen om je de piraten in te beelden die vroeger op het eiland terechtkwamen om er schatten te plunderen. La Digue is dan weer de ideale uitvalsbasis voor zonnekloppers, met zijn strand Anse Source d’Argent.

De Malediven

De Malediven zijn wereldbekend als vakantiebestemming en die reputatie heeft deze eilandengroep niet gestolen. Een heerlijk, warm klimaat, witte stranden die je verblinden, wuivende palmbomen en natuurlijk een ongelooflijk rijke en gevarieerde onderwaterwereld – die je al duikend of in een boot kunt ontdekken – maken dat duidelijk.

Je betaalt voor een verblijf op de Malediven vaak een stukje meer, maar een onvergetelijke vakantie is die hogere prijs natuurlijk meer dan waard. Wil je vooral genieten van de rust van het strand tijdens je vakantie? Vergeet dan zeker niet een dagje door te brengen op Nalaguraidhoo Island, dat met zijn prachtige kustlijn tot de mooiste van dit werelddeel behoort.

Eilandhoppen op de Seychellen en meer…

Het leuke aan een reis naar de eilanden in de Indische Oceaan is dat je gemakkelijk de cultuur en natuur van elk eiland afzonderlijk proeft door te “eilandhoppen”. Eilandhoppen Seychellen van Mahé naar bijvoorbeeld La Digue is perfect als je eerst van de gezellige drukte van een groot eiland wilt proeven, om daarna lange wandelingen en fietstochtjes te maken op een rustiger eiland!

Reacties uitgeschakeld voor Welke eilanden in de Indische Oceaan moet je gezien hebben?