Living

Welke garagedeur kopen?

Wanneer je een garagedeur gaat kopen kan het maken van een keuze een lastige opgave zijn. Er zijn immers zoveel verschillende soorten materialen en maten waaruit je kunt kiezen, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Bovendien schaffen de meeste mensen slechts een keer in de zoveel jaar een nieuwe deur voor de garage aan, waardoor je vaak niet goed weet wat de mogelijkheden zijn. Maar daar gaan we in dit artikel verandering in brengen! We bespreken namelijk een aantal veel voorkomende garagedeuren en wat de voor- en nadelen van deze deuren zijn. Zo kun je tot een wel overwogen aankoopbeslissing komen.

Kanteldeuren

Kanteldeuren zijn de meest bekende garagedeuren. Het zijn de klassieke ongeïsoleerde deuren die jarenlang standaard bij nieuwbouwwoningen met een garage werden opgeleverd. Wanneer je de garage alleen gaat gebruiken om je auto en de fiets in te zetten, is een kanteldeur een prima keuze. Wil je echter ook regelmatig klussen in de garage? Dan kun je beter voor een ander soort deur kiezen. Een kanteldeur sluit namelijk niet alle naden en kieren goed af, waardoor tocht en kou de garage eenvoudig kunnen binnendringen. Daartegenover staat wel dat kanteldeuren betaalbare en betrouwbare deuren zijn.

Sectionale garagedeuren

Tegenwoordig is dit type deur verreweg het meest populair. Dat komt omdat ze geen deurblad hebben dat naar buiten toe open kantelt, waardoor een oprit geen vereiste is. En bovendien zijn ze elektrisch bedienbaar. Daardoor kun je vanuit je auto de deur openen, de garage zou inrijden en de deuren sluiten. Een ander groot voordeel van sectionale garagedeuren is dat het deurblad geïsoleerd is. Kortom, met een sectionaaldeur heb je voor wat betreft comfort in het gebruik en de klimaatbeheersing in je garage de ideale deur te pakken.

Roldeuren

Roldeuren werden vroeger weinig toegepast, maar met de opkomst van opslagboxen is de afzetmarkt flink gegroeid. Toch is het niet zo dat roldeuren alleen geschikt zijn voor het geval je de garage als een opslagbox wilt gaan gebruiken. Sterker nog, roldeuren zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt als je in de stad woont en een deurblad dat naar buiten toe open kantelt gevaarlijke situaties zou opleveren. Roldeuren worden namelijk verticaal boven de garagepoort in een opbergsysteem opgerold. Een bijkomend voordeel daarvan, is dat je de ruimte in de garage optimaal kunnen benutten om bijvoorbeeld spullen in op te slaan. Nieuwsgierig geworden naar de verschillende soorten roldeuren? Bekijk hier een aantal voorbeeld van dit type deur: https://www.garagedeurspecialist.nl/garage-roldeuren/.

Openslaande deuren

Openslaande deuren worden vaak toegepast bij vrijstaande woningen. De deurbladen klappen immers ver naar buiten toe open, waardoor openslaande deuren in steden en woonwijken niet echt geschikt zijn. Het grote voordeel van openslaande deuren is dat je slechts een deurblad hoeft te openen om de garage in en uit te kunnen gaan. Ideaal als je bijvoorbeeld alleen even de fiets uit de garage wilt halen.

Heb je een vrijstaande woning met een garage en heeft je woning een landelijke uitstraling? Dan is het overwegen van houten openslaande garagedeuren absoluut de moeite waard. Bekijk deze voorbeelden maar eens: garagedeurspecialist.nl/openslaande-garagedeuren. Dergelijke deuren kunnen daadwerkelijk de uitstraling van je woning en garage als geheel verrijken.

Ga naar een garagedeurenspecialist

Hoewel je op basis van dit artikel waarschijnlijk al een voorkeur hebt voor een bepaald type deur, raden we je toch aan om langs een garagedeur specialist te gaan. In dergelijke bedrijven zijn vaak demomodellen van de verschillende soorten deuren te vinden. Op die manier kun je in levende wijze ervaren hoe de deuren functioneren en of je ze qua uitstraling mooi vindt.

Een laatste tip die we je nog willen meegeven is dat het belangrijk is dat je bij de oriëntatie ook navraag doet naar de vergrendeling van de deuren. Zo zijn niet alle garagedeuren van ieder merk standaard voorzien van sloten die een inbraak lastig maken. Kortom, op basis van dit artikel kun je een goede eerste indruk krijgen van de mogelijkheden, maar voor aanvullende informatie raden we je aan om langs een garagedeuren specialist te gaan.

Reacties uitgeschakeld voor Welke garagedeur kopen?