gordijnen woonkamer
Interior

Welke gordijnkleur past bij jouw interieur?

Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen? Maar twijfel je over de kleur? Geen zorgen. In dit artikel zetten we de eigenschappen van diverse kleuren voor je op een rij. Zo ontdek je gemakkelijk welke kleur het beste bij jouw interieur past!

Groene gordijnen

Draait jouw hoofd vaak overuren? Dan is de kleur groen een goede toevoeging aan je interieur! Deze kleur heeft namelijk een kalmerend effect. Met groene gordijnen maak je van je huis dus een rustig thuis. Groene gordijnen zijn geschikt voor elke woonruimte. Zowel de woon- als slaapkamers zijn immers plekken waar rust gewenst is. Bovendien passen groene gordijnen bij elke woonstijl. Er bestaan immers talloze verschillende tinten en stoffen. Zo staan donkergroene fluwelen gordijnen perfect bij een hotel chique interieur. Lichtgroene linnen gordijnen passen juist goed bij een landelijk interieur.

Gele gordijnen

Vind je jouw interieur wat somber? Haal het zonnetje in huis met gele gordijnen! Geel is een vrolijke energieke kleur. Ideaal voor de woonkamer. Bovendien zorgt geel voor focus. Om die reden zijn gele gordijnen ook geschikt voor werkplekken. In de slaapkamer is geel minder geschikt. Je kunt er namelijk ook overprikkeld door raken. Toch verknocht aan de kleur geel? Kies dan voor een donkere tint. In principe gaat geel samen met elke woonstijl. Zware velours gordijnen in een okergele tint staan prachtig bij een klassiek interieur. Knalgele gordijnen bieden een gaaf contrast in een modern interieur en mosterdgeel gaat goed samen met de retro woonstijl.

Blauwe gordijnen

Ook blauw biedt veel rust. Het is dan ook de kleur van vrede en vertrouwen. Niet voor niks dus dat banken deze kleur graag gebruiken. Bovendien staat de kleur blauw dichtbij de natuur. Het is immers de kleur van lucht en water. De kleur blauw roept dan ook veel positieve gevoelens op. Blauwe gordijnen kunnen in elke woonruimte. Vanwege de rustgevende eigenschappen is blauw vooral in de slaapkamer een fijne kleur. Kies bij voorkeur voor een donkere tint blauw. Dit werkt namelijk extra kalmerend. Blauwe gordijnen passen bij vele interieurstijlen. De rijke kleur petrol staat geweldig bij de klassieke woonstijl. Bij een Scandinavisch interieur staat een koele tint blauw juist beter.

Rode gordijnen

Laat je interieur vlammen met rode gordijnen! Rood is de kleur van de liefde en passie. Niet gek dus dat het een populaire kleur voor slaapkamers is. Kies liever wel voor een donkere tint rood in de slaapkamer. Het is immers ook een plek om tot rust te komen. Met een felle kleur rood kan je nog wel eens overprikkeld raken. Zo’n felle kleur rood is juist wel geschikt voor een (thuis)kantoor. Deze kleur werkt namelijk activerend. Ook voor de keuken is rood geschikt. Het is namelijk een eetlust stimulerende kleur. Rood gaat bovendien samen met vele woonstijlen. Zo staan dieprode fluwelen gordijnen fantastisch in een klassiek interieur. In een bohemian interieur staan baksteenrode gordijnen juist geweldig!

Roze gordijnen

Van oudsher wordt roze vooral gebruikt voor meisjeskamers. Anno 2022 zien we deze kleur ook veel in andere vertrekken. In de woonkamer of de master bedroom bijvoorbeeld. Begrijpelijk, want het is een vrolijke en kalmerende kleur. Bovendien staat roze voor liefde en affectie. Er zijn bovendien vele tinten roze. Tegenwoordig is vooral oud roze erg populair. Deze kleur staat geweldig bij landelijke en hotel chique interieurs. Bovendien heb je de keuze uit vele stofsoorten. Voor een extra lieflijke uitstraling kies je voor fluweel. Grof linnen heeft juist een stoerdere uitstraling.

Zwarte gordijnen

De kleur zwart is tegenwoordig erg populair in huis. Ook zwarte gordijnen worden steeds vaker gekozen. Het is dan ook een kleur met vele gezichten. Zwart is namelijk elegant, maar ook stoer. Hierdoor gaan zwarte gordijnen samen met vrijwel ieder interieur. Of je nu voor minimalistisch of hotel chique gaat. Ook zijn zwarte gordijnen geschikt voor elk vertrek. Zeker in de slaapkamer zijn zwarte gordijnen een goede keuze. Donkere kleuren werken namelijk extra verduisterend.

Witte gordijnen

Wil je gordijnen ophangen in een klein vertrek? Dan is de kleur wit een goede keuze. Wit laat een ruimte namelijk groter lijken. Bovendien is wit een veilige keuze. Deze neutrale kleur gaat namelijk samen met ieder interieur. Ook werkt wit rustgevend. Niet gek dus dat wit een veelgebruikte kleur is bij wellness oorden. In principe kunnen witte gordijnen in elke woonruimte. Houd er echter wel rekening mee dat wit meer licht doorlaat dan donkere kleuren. In slaapkamers is een verduisterende voering dan ook absoluut een must.

Bekijk alles gordijnen van Solano Wonen.

Reacties uitgeschakeld voor Welke gordijnkleur past bij jouw interieur?