hondenspullen
Tips

Welke hondenspullen heb je nodig voor je nieuwe hond?

Ben je van plan om een puppy te kopen of komt je puppy éindelijk naar je toe? Bij het aanschaffen van een puppy is het ook belangrijk om helder te hebben welke hondenspullen je allemaal nodig hebt voor je nieuwe maatje. Zeker als je nog nooit een hond hebt gehad kan het best lastig zijn om te weten welke hondenspullen je nu juist allemaal nodig hebt. Om je dus op weg te helpen bij het vinden van de juiste hondenspullen, zetten we in deze blog alle noodzakelijke hondenspullen voor je op een rijtje!

Tegenwoordig is er een divers aanbod hondenspullen verkrijgbaar en deze hondenspullen zijn in verschillende maten, kleuren en prijzen te vinden. Daarnaast heb je voor de kleinere hondenrassen niet precies dezelfde hondenspullen nodig als voor de grotere hondenrassen. Als je nog nooit een hond hebt gehad dan is het vooral lastig te bepalen welke hondenspullen je nu daadwerkelijk moet kopen. Voordat je puppy thuis komt, is het verstandig om ervoor te zorgen dat je goed bent voorbereid op zijn of haar aankomst. 

#1 Hondenspullen – Hondenhalsband, hondentuig & hondenlijn

Hondenhalsbanden, hondentuigen en hondenlijnen zijn vaak de eerste hondenspullen die je koopt, ze zijn in alle geuren en kleuren aan te schaffen. De meeste hondeneigenaren kiezen ervoor om hun hond een hondenhalsband om te doen. Hondenhalsbanden zijn verkrijgbaar van breed tot smal, zo is er voor ieder hondenras wel een geschikte hondenhalsband. Een hondentuig is vaak voor de wat meer gevoelige honden. Hondenspullen zoals een hondentuig koop je vaak voor je hond als hij last heeft van een gevoelige rug of hals of als je je hond moet ontzien bij het trekken. Hondentuigjes zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Zo heb je een Y-tuig die de bewegingsvrijheid van je hond nauwelijks belemmert en het meest ergonomische hondentuigje is. Je hebt ook Noorse hondentuigen, deze hebben een brede borstband en je hebt instaptuigen waarbij je hond er met zijn kop niet doorheen hoeft. Tenslotte heb je natuurlijk een hondenlijn nodig. Deze hondenspullen zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Voor puppy’s raden we aan om een nylon hondenlijn te kopen, omdat deze lichter zijn. Door een rollijn te kopen zorg je ervoor dat je hond veel loopruimte heeft. De best passende hondenspullen zoals een hondenhalsband, hondentuig en een hondenlijn ligt dus aan de voorkeuren van jouw hond.

#2 Hondenspullen – Hondenvoerbak & waterbakken

Hondenspullen zoals een hondenvoerbak en waterbak is natuurlijk ook belangrijk voor je viervoeter. Deze hondenspullen zijn in verschillende soorten te koop. Aan keuze geen gebrek dus! Het liefst moet elke hond twee hondenbakken hebben (één om uit te eten en één om uit te drinken), deze moeten afgestemd zijn op de eetgewoontes, hondenras en grootte van de hond. Hondenspullen, zoals een hondenvoerbak en waterbak, zijn te vinden van roestvrij staal, porselein en kunststof. Sommige honden eten hun voer te snel op, waardoor ze sneller last kunnen krijgen van spijsverteringsproblemen, zoals braken, winderigheid en maagzuur. Om ervoor te zorgen dat je hond langzamer eet zijn er anti-schrok hondenvoerbakken op de markt gebracht. 

# 3 Hondenspullen – Hondenkussen, hondenmand en/of bench

Een hondenkussen of een bench biedt je trouwe viervoeter comfort en bescherming. Door deze hondenspullen voor je hond aan te schaffen geef je je hond mentale en lichamelijk rust, deze heeft je pup ook hard nodig! Een goed bed voor je pup waar hij genoeg ruimte heeft om in een goede lighouding te slapen is dus erg belangrijk. Grote en comfortabele hondenkussens/hondenmanden hebben vaak de voorkeur bij een hond, zo kunnen ze voldoende uitrusten voor de volgende speelpartij. Deze hondenspullen zijn in alle vormen en maten te verkrijgen, waardoor er voor elk hondenras wel een geschikte hondenkussen/mand/bench is. Voor de kleinere hondenrassen zijn er ook kleine hondenkussens/manden te vinden. 

#4 Hondenspullen – Hondenspeelgoed

Hondenspullen, zoals hondenspeelgoed, mag zeker niet ontbreken voor je pup of hond. Alle honden houden er namelijk van om te spelen. Het leuke aan deze hondenspullen is dat je hond nooit uitgekeken zal raken op zijn hondenspeelgoed en er voor de rest van zijn of haar leven gelukkig mee kan zijn (mits je pup van slopen houdt). Er zijn drie verschillende soorten hondenspeelgoed waar je uit kan kiezen: speel speelgoed, kauw speelgoed en puzzel- en voerspeelgoed. Bij hondenspeelgoed voor puppy’s is het aan te raden om voor lichtgewicht speelgoed te gaan. Puppy’s moeten namelijk nog leren hoe zij speelgoed op moeten pakken. Bij deze hondenspullen moet je ervoor zorgen dat ze uitdagend en afwisselend zijn voor je pup, zodat je pup kan leren om met verschillende soorten hondenspullen zoals speelgoed om te gaan. Om de hersenen van je hond te ontwikkelen is educatief hondenspeelgoed, zoals bijvoorbeeld een snuffeldeken, erg geschikt.

#5 Hondenspullen – Hondenvoer

Hondenspullen, zoals hondenvoer, is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van je pup. Er is tegenwoordig een enorm aanbod hondenvoer te vinden. Goed hondenvoer is belangrijk voor een optimale gezondheid van jouw pup. Een goede balans tussen de voedingsstoffen die je pup nodig heeft en de juiste hoeveelheid voedingsstoffen is belangrijk voor goed hondenvoer. De voedingsstoffen die je pup nodig heeft kan verschillende per levensfase en per hondenras. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten hondenvoer te verkrijgen. Zo heb je blikvoer, hondenbrokken, gemalen rauw vlees, gestoomd vlees en BARF (biologisch adequate rauwe voeding). Bij het aanschaffen van hondenspullen, zoals hondenvoer, geldt de regel goedkoop is duurkoop. Het aanschaffen van goed hondenvoer is echt een investering in de gezondheid en het geluk van jouw pup. Zorg er dus voor dat je pup niet te veel of te weinig voer krijgt en het juiste soort hondenvoer krijgt. Want een gezonde hond is een blije hond!

Naast hondenvoer, zijn natuurlijk hondensnoepjes ook een echte aanrader! Je wil je pup namelijk ook wel eens kunnen verwennen met een snoepje of als beloning als je pup zich goed gedraagt. Deze hondenspullen zijn dus onmisbaar als je een pup thuis hebt rondlopen.

#6 Hondenspullen – Hondenborstel

De vacht van je pup moet er natuurlijk ook goed uitzien. Daarom zijn hondenspullen, zoals een hondenborstel, noodzakelijk als je een pup thuis hebt. Hierbij is het belangrijk om je hond regelmatig te borstelen. Je kan ook je hond wassen maar dit is afhankelijk van zijn of haar type vacht. Je hoeft je hond niet regelmatig te wassen als hij een gezonde vacht heeft. Het doel van je hond wassen is namelijk om klitten in zijn vacht te voorkomen. 

We hopen dat je nu een helder beeld hebt welke hondenspullen je allemaal nodig hebt voor je nieuwe pup of hond. Moet je nog enkele of alle hondenspullen kopen voordat je je pup kan ophalen? Doe dat dan snel zodat je helemaal goed bent voorbereid op de komst van je pup. 

Reacties uitgeschakeld voor Welke hondenspullen heb je nodig voor je nieuwe hond?