Living

Welke plafondverlichting kies je? Belangrijke aandachtspunten & tips

Goede plafondverlichting is belangrijk

Het aanbrengen van goede plafondverlichting in huis, of in jouw winkel of bedrijf, is om meerdere redenen belangrijker dan veel mensen denken. Kwalitatief goede plafondverlichting, zoals de diverse plafondverlichting van Ledloket, in de eerste plaats belangrijk voor een goed zicht. Met name op plekken waar het in het donker onveilig kan zijn, zoals de trappenhal of de keuken, is een goede basisverlichting aan het plafond, via spotjes of een hanglamp, noodzakelijk. Of denk aan een nachtelijk bezoek aan de wc in de badkamer. Het is dan wel zo prettig als de badkamer veilig verlicht is. Verder is goede plafondverlichting belangrijk in de woonkamer en slaapkamer. Als je in deze ruimtes bijvoorbeeld goed een boek wilt kunnen lezen, is een goede verlichting onmisbaar. En ten slotte wil het oog ook wat: plafondverlichting moet passen in het interieur en er stoer, modern of juist authentiek zijn. Een lamp en/of spotjes uitkiezen voor het plafond kan daarom nog best lastig zijn. Om je te helpen een keuze te maken, hebben we hieronder enkele aandachtspunten op een rijtje gezet. Die helpen je om een goede keuze te maken!

Waar moet je op letten bij de aankoop van plafondverlichting?

De belangrijkste lamp die in elk kamer aan het plafond hangt, is de basisverlichting. Basisverlichting zijn de grotere lampen, die je helpen om je weg in huis te vinden. Lampen die een ruimte meteen goed in het licht zetten. Basisverlichting gebruik je puur praktisch en niet om sfeer in een ruimte aan te brengen. Naast basisverlichting kun je kiezen voor extra sfeerlichting. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van led-strips of dimbare led-spotjes aan het plafond in de badkamer, keuken op in de trappenhal voor extra sfeer en charme. Blauwe led-verlichting kan een badkamer of keuken een stuk moderner maken, terwijl rode verlichting voor een romantische en warme sfeer zorgt.

Denk aan de lichtsoort en het lichteffect

Ten slotte kun je nog kiezen voor het aanbrengen van accentverlichting, die een deel van de ruimte verlichten, voor direct licht, diffuus licht of voor een lichtstijl die diffuus licht afgeeft. Denk hierbij na over het effect dat je wilt bereiken: gaat het je om de sfeer? Of moet het licht echt praktisch en functioneel zijn? Het beste is om te kiezen voor basisverlichting en daarbij led-lampjes, spotjes en/of led-strips te gebruiken als sfeerverhogende elementen.

Reacties uitgeschakeld voor Welke plafondverlichting kies je? Belangrijke aandachtspunten & tips