trap in een strak interieur
Living

Welke trap past goed bij een strak interieur?

Een trap die bij jouw woonstijl past

Als je een strak en modern interieur hebt, wil je natuurlijk een trap in huis die goed bij die woonstijl past. Een eigentijds huis verdient een eigentijdse trap in stijl! Maar hoe kies je op een goede manier een trap uit die in een eigentijds interieur tot zijn recht komt? Met onze tips is het kiezen van een hedendaagse en comfortabele trap gemakkelijker dan je denkt!

Hoe minimalistischer, hoe beter

Moderne interieurs zijn bovenal minimalistisch en strak ingericht. Deze stelregel, less is more, geldt ook voor de trap. Kies voor een strakke, sterke en bescheiden trap. Ook qua wanddecoratie in de trappengang is het zaak om je in te houden: kies voor een enkele foto, maximaal twee leuke schilderijen, maar voorkom overkill.

Een moderne trapleuning is onmisbaar

Een belangrijk onderdeel van een trap is natuurlijk de trapleuning. Deze kun je het beste kopen bij een specialist in trapleuningen, die een ruime keuze aan eigentijdse modellen biedt voor een scherpe prijs. Let op: met name met vierkante en ovalen trapleuningen zorg je voor een unieke, eigentijdse uitstraling in de trappengang!

Een open en ruime trap

Modern is een trap die niet afgesloten, maar zichtbaar in de kamer aanwezig is. Niet alleen creëer je met dit type visueel extra ruimte in de kamer. Ook zorgt een open, niet afgesloten trap voor extra lichtinval en daarmee een veiliger trap. Is de trap niet open, dan kun je alsnog een eigentijdse sfeer oproeren door led verlichting te gebruiken.

Of ga voor een fraaie zwevende trap

Wil je de trap compleet veranderen en renoveren? Dan is een zwevende trap een prima optie. Hierbij worden de traptreden rechtstreeks in de muur bevestigd. Als trapleuning wordt een dunne stang aan de muur gebruikt, meer niet. Het geheel bespaart niet alleen de nodige ruimte, maar is tevens erg verrassend en oogt erg origineel.

Vergeet de kleuren niet

Ten slotte is het bij een moderne trap van belang om goed na te denken over de kleur die de trap moet hebben. Het is slim om voor een tijdloze kleur te kiezen, zodat je niet over tien jaar de schilderskwast ter hand moet nemen voor een ander kleurtje. Veilige en tijdloze kleuren zijn altijd zwart, grijs en wit. Waarbij aangetekend dient te worden dat je met een lichte kleur een meer ruimtelijk gevoel oproept.

Reacties uitgeschakeld voor Welke trap past goed bij een strak interieur?