werken in het buitenland
Tips

Werken in het buitenland? Waarom niet!

De wereld wordt steeds globaler en we zijn steeds minder honkvast. Momenteel zitten we in de coronacrisis, maar verwacht wordt dat deze trend zich wel voortzet de komende jaren. Steeds meer mensen emigreren, zitten een groot deel van het jaar in het buitenland of gaan gewoon eenmalig in of vanuit het buitenland werken. Waarom dat voor jou misschien ook wat is?

Fun job of serieuze job?
Werken in het buitenland is sensationeel, avontuurlijk en heel erg leerzaam. Het is natuurlijk een groot verschil of je in het buitenland gaat werken voor de fun, of voor je serieuze carrière. Een fun job is als je als propper gaat werken op Ibiza. Of als barman op Curaçao. Maar als je heel goed Frans spreekt, kun je natuurlijk ook gewoon als sales executive of als accountmanager aan de slag bij een Nederlands bedrijf dat de Franse markt wilt aanboren.

De voordelen van werken in het buitenland
Afhankelijk van jouw bestemming is het er mooi weer. De cultuur, mensen, natuur, omgeving is anders dan je gewend bent in Nederland. Dat prikkelt het brein, en dat ervaren veel mensen als een groot avontuur. Bovendien word je er een stuk meer “wereldwijs” van dan wanneer je heel je leven in Nederland werkt.

Hoe te beginnen?
Als je in het buitenland wilt werken heb je verschillende websites die vacatures aanbieden. Je kan, zeker als je serieus carrière wilt maken over de grens, ook de hulp inschakelen van een cross border recruitment bureau dat buitenlandse vacatures voor Nederlandse bedrijven invult. 

Lijkt dit je wat? Maak er werk van! Het leven is veel te kort om dromen niet waar te maken. Het leven is veel te kort om avontuur uit de weg te gaan!

Reacties uitgeschakeld voor Werken in het buitenland? Waarom niet!