het belang van een gezonde huid
Fashion

Wil jouw huid je iets vertellen? Dit is wat je huid over je gezondheid zegt.

Wist je dat de huid het grootste orgaan van het menselijk lichaam is? En ook een van de belangrijkste. Je huid beschermt tegen allerlei invloeden van buitenaf, zorgt ervoor dat je temperatuur op peil blijft en speelt een belangrijke rol in jouw vochthuishouding. Het belang van een gezonde huid moet je dus niet onderschatten.

Wat vertelt je huid over je gezondheid?

Je kent het vast wel: je hebt een drukke periode op je werk en je voelt je een beetje lusteloos. Maar voldoende slapen schiet er bij in, want je hebt natuurlijk ook nog een sociaal leven. Wanneer je ’s morgens in de spiegel kijkt staart er een bleek en grauwig gezicht terug. Of misschien heb je regelmatig last van een onzuivere, vettige huid (rondom je menstruatie?) of juist een hele droge, schilferige huid. Allemaal tekenen dat je even tijd voor jezelf moet nemen en goed voor jezelf moet zorgen.

Je huid is een van de eerste dingen waar je aan kunt merken dat het wat minder gaat met je gezondheid. Luister dus naar je huid!

Je huid verzorgen

Er zijn ontzettend veel producten voor huidverzorging op de markt. Helaas doen veel van deze producten je huid meer kwaad dan goed, omdat ze de natuurlijke balans van de huid verstoren. Gebruik daarom voor je dagelijkse huidverzorging alleen een milde, niet schuimende reiniger en ’s avonds eventueel een crème die je huid nog wel laat ademen. Wat je vooral niet moet doen is scrubben, dit maakt je huid juist kwetsbaar.

Gezonde voeding, gezonde huid

Je huid verzorg je van buiten, maar nog belangrijker, van binnen. Dit doe je door voldoende water te drinken (1,5 à 2 liter per dag) en goede voeding. Goede voeding is eigenlijk alles wat onbewerkt is, zoals groente, fruit, zaden, eieren, bonen en peulvruchten. Vis en vlees kunnen ook goede voeding zijn voor je huid, maar kies bij voorkeur (en als je portemonnee het toelaat) voor de biologische versie, zodat je niet allerlei hormonen en antibiotica binnenkrijgt.

Wees je bewust van het belang van een gezonde huid en zorg goed voor je vel, zowel van buiten als van binnen.

Reacties uitgeschakeld voor Wil jouw huid je iets vertellen? Dit is wat je huid over je gezondheid zegt.