Living

Winter woontrends 2018

De winter heeft zich al een tijdje laten zien. De feestdagen komen er binnenkort aan. Met andere woorden: het duurt nog wel een paar maand tot we terug buiten gaan leven. Laten we het dan binnen lekker gezellig maken. Verander een paar kleuren in je interieur, en je krijgt een heel andere woning. Wij gingen alvast voor jou op zoek naar een paar trends. Deze winter woontrends 2018 blijven nog zeker meegaan tot na de zomer van 2019!

Winter woontrends 2018:

Warme uitstraling

Zoals alle trends in de winter zitten deze winter woontrends 2018 vol van warme kleuren. Kies bijvoorbeeld voor granaat-rood, sinaas-oranje en aubergine. Deze kleuren geven jouw kamer een exotische, warme gloed. Deze warme kleuren zijn perfect te combineren met trendy kleuren zoals groen en grijs. Met groen haal je een stuk natuur in huis. Grijs heeft de eigenschap andere kleuren te verzachten.

Goud doet zijn intrede

Dacht jij dat goud enkel voor Oosterse, Amerikaanse of zeer klassieke woonstijlen bestemd is? Deze winter is dit niet meer waar. Goud gecombineerd met de hierboven vermelde warme kleuren geven nog extra charme aan je woning. Wil je goud niet te overvloedig in je interieur brengen? Kies dan voor subtiele elementen zoals een gouden randje rond je sierkussens, goudkleurige theelichthoudertjes of gouden lijsten voor je foto’s.

Ronde vormen voor je meubelen

Naast de kleuren in je interieur zijn ook de vormen van groot belang om sfeer te scheppen. We zien meer en meer ronde vormen in de meubelen terugkomen. Afgeronde hoeken, ronde tafels en ronde vloerkleden zijn in! In plaats van grote kasten over heel de wand, zien we meerdere kleine meubelstukken die elk op zich staan. Dergelijke meubelstukken zijn ook perfect geschikt voor kleinere woningen.

Denim voor stoer

Als je deze winter een stoere uitstraling voor je interieur wilt, dan kies je voor denim. Het hoeft niet echt denim-stof te zijn die je gebruikt. Ook bijvoorbeeld kussens of één muur behangen in denim-blauw geven jouw kamer een stoere uitstraling. Kies verschillende tinten denim: zowel de kleur van nieuwe als van afgesleten denim. Combineer dit blauw met bijvoorbeeld bruine leren zetels en veel hout in je interieur. Voeg er een dierenvacht aan toe en je interieur is helemaal stoer.

Ook voor volgend jaar

Deze nieuwe kleuren zijn zeker niet donker of somber. Deze warme kleuren zijn daarom ook best wel te behouden voor de lente, de zomer en zelfs de herfst van volgend jaar. Wat de winter van volgend jaar zal brengen, valt nog af te wachten. Maak voor deze winter van je huis alvast een heel warm nest!

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/516717757231448399/?lp=true

Reacties uitgeschakeld voor Winter woontrends 2018