eiwitshake afvallen
Health

Wist je dat je eiwitshakes ook kunt gebruiken om af te vallen?

Veel mensen denken bij eiwitshakes aan professionele sporters, bodybuilders of andere mensen die hun spieren moeten opbouwen of onderhouden. Echter ontdekken steeds meer mensen dat je door middel van een eiwitshake afvallen kunt. Had je hier nog niet eerder van gehoord en ben je op zoek naar manieren om je lijf ‘zomerklaar’ te maken? Lees dan snel verder, want hieronder leggen we je uit hoe je die eiwitshakes kunt gebruiken om af te vallen.

Eiwitpoeders bieden een vetarm alternatief

Eiwitrijke diëten kunnen een effectieve manier zijn om kilo’s te verliezen. Te veel dierlijke eiwitten kunnen namelijk bijdragen aan extra verzadigd vet en cholesterol, wat dan weer niet goed is voor het hart. Eiwitpoeders bieden een vetarm alternatief met een laag cholesterolgehalte voor het eten van extra dierlijke eiwitproducten. Op die manier kun je makkelijker jouw doelen bereiken, zoals afvallen.

Wat is ghreline

Je hormonen zijn de signalen van het brein die je laten denken dat je moet eten en zorgen voor het hongergevoel. Ghreline is het hormoon in je lichaam dat je eetlust onder controle houdt, daarom wordt het vaak ‘het hongerhormoon’ genoemd. Hoge niveaus van ghreline in ons lijf maken dat we ons hongerig voelen, terwijl we bij lagere niveaus ons verzadigd blijven voelen.

Waar hangt je caloriebehoefte van af?

Als je gewicht wil verliezen, moet je minder calorieën verbruiken dan je lichaam gedurende de dag verbrandt. De caloriebehoefte hangt af van de samenstelling van je lichaam, de gezondheidstoestand daarvan, de lichaamsgrootte, en het activiteitenniveau. Eiwitshakes kunnen op verschillende manieren helpen bij het afvallen, omdat ze kunnen worden gebruikt als een dieetmiddel, als een maaltijdvervanger of om de lichaamssamenstelling te helpen veranderen zodat die gunstiger is om af te gaan vallen.

Laag ghreline niveau is belangrijk als je wil afvallen

Wanneer genoeg eiwitten binnenkrijgt, reageert het lichaam door het niveau van ghreline in het lichaam te verlagen. Als de ghreline gehalten laag zijn, stoppen onze hersenen te vertellen dat ze honger moeten hebben en op zoek moeten naar voedsel . Onderzoek heeft aangetoond dat, hoe groter het eiwit in het dieet, hoe lager het ghrelinegehalte. En hoe lager het niveau van ghreline, hoe kleiner de kans dat je te veel zult eten of naar snacks verlangt gedurende de dag.

Caloriearm snack-alternatief

Eiwit kan het spijsverteringsproces vertragen, waardoor het voedsel langer in onze maag blijft zitten, dit geeft dan aan de hersenen aan dat je je verzadigd en vol voelt. Deze langzame spijsvertering betekent ook dat eiwit geen grote veranderingen in bloedsuikerspiegels, zoals koolhydraatrijke voedingsmiddelen, veroorzaakt. Een eiwitshake met weinig suiker en vet kan ook een geweldig caloriearm snack-alternatief zijn, waardoor je je voller voelt dan dat een koolhydraatrijke snack je laat voelen, zoals een handvol pretzels of een koekje. Daarnaast zijn er nooit aanwijzingen gevonden voor mogelijke bijwerkingen van eiwitsupplementen en kun je dit dus veilig doen.

Reacties uitgeschakeld voor Wist je dat je eiwitshakes ook kunt gebruiken om af te vallen?