witten sneakers schoonmaken
Fashion

Witte sneakers in de herfst: zo maak je ze weer schoon

Wij zijn gek op witte sneakers! Ze zien er leuk en hip uit, ze zitten comfortabel en ze zijn makkelijk te combineren met iedere outfit. Ook kan je ze het hele jaar door dragen. Of het nu regent of de zon schijnt, sneakers zijn perfect voor alle weersomstandigheden. Oké, in de herfst worden ze wat sneller vuil, maar gelukkig zijn er aantal trucjes om je witte sneakers weer stralend wit te krijgen. Wij zetten ze op een rijtje voor je!

Let op: Hou er rekening mee dat iedere sneaker anders is. Sommige bestaan uit een witte stof, andere uit wit leder. Sommige vlekken zijn al wat ouder, sommige meer recent. Als je niet helemaal zeker bent van een schoonmaaktechniek, test het dan eerst op een klein stukje voor je er heel de sneaker mee probeert schoon te maken. Soms zijn vlekken net wat hardnekkiger en moet je het schoonmaken een paar keer herhalen. Hieronder vind je alvast vijf manieren om je witte sneakers schoon te maken.

1. Witte azijn

Azijn is een middel uit grootmoeders tijd waarmee je veel dingen in huis kan schoonmaken, zo ook witte sneakers. Doe een beetje witte azijn op een schone, zachte doek of een paar velletjes keukenpapier. Wrijf voorzichtig over de vlekken en je veegt het vuil zo van de sneaker af.

2. Shampoo

Je kan shampoo niet alleen gebruiken om je haar mee te wassen, maar ook voor je sneakers is dit een wondermiddel. Heb je een hardnekkige vlek, bijvoorbeeld een vetvlek? Maak een sopje van lauw water en enkele druppels shampoo, verdeel dit over een doek of een oude tandenborstel en schoonmaken maar!

3. Tandpasta

Ook tandpasta is een multifunctioneel product. Het is niet alleen geschikt om je tanden mee te poetsen, het is ook ideaal om je witte sneakers schoon te maken. Breng wat tandpasta aan op een tandenborstel en “poets” je sneakers. Vervolgens verwijder je de tandpasta met een doekje. Je gebruikt wel het best witte tandpasta om eventuele verkleuring op je witte sneakers te vermijden.

witte sneakers sasha

4. Afwasmiddel

Vrijwel iedereen heeft afwasmiddel in huis. En laat afwasmiddel nu net een goed middel zijn om je sneakers schoon te maken. Maak een sopje van lauw water en afwasmiddel, dip er een spons in en wrijf zo je sneakers schoon. Wrijf je sneakers daarna goed droog met een propere doek.

5. Wasmachine

Als je geen zin hebt om veel moeite te doen, kan je je sneakers wassen in de wasmachine. Let op: je kan enkel stoffen sneakers in de wasmachine stoppen, geen leren of suède sneakers. Was je sneakers altijd apart, niet samen met ander wasgoed, en steek ze ook altijd in een waszak of oude kussensloop zodat ze niet beschadigt raken. Ook de veters kan je best in de waszak steken, laat ze dus niet in je schoenen zitten. Was vervolgens niet te heet want anders kan de lijm los komen waarmee de verschillende onderdelen van je sneakers aan mekaar vast zitten. Je kan beter twee keer koud wassen dan één keer te warm. Laat je sneakers aan de lucht drogen en steek ze nooit in de droogkast. Ook de warmte van de droogkast kan de lijm in je schoenen aantasten.

witte platform sneakers

Zo, dit zijn een aantal tips om witte sneakers schoon te maken! Extra tip: Ben jij nog op zoek naar leuke sneakers? Neem dan eens een kijkje bij Sacha.nl. In deze webshop hebben wij bovenstaande witte platform sneakers met snakeskin details gescoord en we zijn er ontzettend blij mee! 

Reacties uitgeschakeld voor Witte sneakers in de herfst: zo maak je ze weer schoon