macramé-voorbeelden
Living

Wooninspiratie: Macramé aan de muur

In het interieur kan je verschillende items aan de muur hangen. Van fotolijsten tot posters en van spiegels tot klokken. Maar heb je al eens aan macramé gedacht? Dit zijn prachtige gehaakte kunstwerken die je in allerlei maten kunt vinden (of zelf kunt maken). Als je op zoek bent naar mooie en originele wanddecoratie, dan zit je met macramé aan de muur helemaal goed. Perfect voor een vleugje bohemian vibes in huis! In dit artikel laten we verschillende macramé voorbeelden zien. Kijk mee en laat je inspireren!

1. Macramé aan de muur: kleine macramé

We beginnen bij kleine macramé aan de muur. Het voordeel hiervan is dat je het overal kwijt kunt, er is altijd wel een plekje voor te vinden aan de muur. Met kleine macramé ga je voor een subtiele look. Dat is bijvoorbeeld handig als er al meerdere items aan je muur hangen en je niet veel plek meer over hebt. Kleine macramé past daar zeker ergens tussen. Ook als je van een minimalistisch interieur houdt, is een kleine macramé ideaal. Kijk maar naar onderstaand voorbeeld!

2. Grote macramé aan de muur

Mag het groter en opvallender? Dan kan je voor een grote macramé aan de muur kiezen. Zo’n groot kunstwerk valt natuurlijk meteen op! Dit is perfect voor als je het vlechtwerk als enige item aan de muur wilt hangen. Dus als er geen andere fotolijsten of kunstwerken naast hangen. Op die manier gaat alle aandacht naar het prachtige vlechtwerk en is het een echte eyecatcher in je interieur.

3. Gekleurde macramé

Macramé is vaak te vinden in een lichte tint zoals wit en beige. Als je deze tinten te saai vindt, dan kan je ook prima voor gekleurde macramé kiezen. Bij een macramé met kleur is er met verschillende soorten touw gewerkt of is er met verf aan de slag gegaan. Gekleurde macramé fleurt de muur wat meer op. Ideaal voor als de kleur van je muur wit is en je het vlechtwerk er wil laten uitspringen. Macramé koord is in allerlei kleuren te vinden, van lichte pasteltinten tot donkere tinten zoals zwart. Het is maar net welke kleur macramé jij het mooiste vindt.

4. Verschillende soorten macramé naast elkaar

Krijg je niet genoeg van al die macramé aan de muur? Dat begrijpen wij perfect! Gelukkig hoeft dit geen probleem te zijn, je kunt gewoon meerdere exemplaren in huis halen. Hang de verschillende soorten macramé naast elkaar op, bij voorkeur op verschillende hoogtes voor een speels effect. 

5. Macramé in de slaapkamer 

Tenslotte is het ook heel leuk om verschillende kamers in huis van een vlechtwerk te voorzien. Zo staat een macramé prachtig in de woonkamer boven de bank, maar net zo goed in de slaapkamer boven je bed. Dit geeft je slaapkamer meteen een bohemian vibe! Macramé in verschillende kamers hangen is trouwens ideaal voor als je niet kunt kiezen tussen twee kunstwerken en ze beide favoriet zijn. Dan haal je ze gewoon allebei in huis en hang je ze in twee aparte ruimtes. Zo simpel kan het zijn!

Zo, dit zijn een aantal macramé voorbeelden! Macramé past perfect in een bohemian woonstijl, maar ook in een Scandinavisch interieur. Hier vind je nog meer inspiratie voor Scandinavisch design in je woning!

Reacties uitgeschakeld voor Wooninspiratie: Macramé aan de muur