Schelpen in je interieur
Interior

Woontrend: Schelpen in je interieur

De schelpen trend, heb jij hem al gespot? Op social media, in interieurblogs en in magazines, overal kom je hem tegen! Het opfleuren van je interieur met schelpen is helemaal hot op dit moment. In de woonkamer, slaapkamer of badkamer brengen schelpen een zomerse sfeer in huis. Ben jij benieuwd hoe je schelpen in je interieur kunt verwerken? Wij hebben de leukste ideeën op een rijtje gezet. Kijk mee!

1. Schelpen in je interieur: een schelp schaaltje

Een eerste manier om schelpen in je interieur te brengen is met een schelp schaaltje. Je kunt kiezen voor een schaal in de vorm van een schelp. Maar net zo goed voor een ronde schaal zoals op onderstaand voorbeeld. Op beide schalen kan je mooie schelpen decoreren. Je kunt de schaal op verschillende plaatsen in huis neerzetten. Denk aan de salontafel, eettafel of vensterbank. Ook op je nachtkastje staat zo’n schaal met schelpen heel leuk! 

2. Schelpen interieur: een schelpvormige vaas

Vandaag de dag zijn droogbloemen niet meer weg te denken. Deze bloemen zijn niet alleen een mooi interieuritem, ze zijn ook enorm praktisch voor mensen zonder groene vingers. Zet de droogbloemen in een schelpvormige vaas en je bent helemaal mee met de nieuwste woontrends! Passen neutrale tinten beter in jouw interieur? Vervang de droogbloemen dan voor pampas pluimen. Die zien er ook prachtig uit!

3. Schelpen trend: schelpen in weckpot of glazen pot


Weckpotten of glazen potten zijn niet alleen handig om voedingswaren in te bewaren. Een weckpot of glazen pot is ook ideaal om als decoratie te gebruiken. Je kunt er van alles in leggen, maar met schelpen in een glazen pot ben je helemaal on trend! Het mooiste effect krijg je als je verschillende soorten schelpen combineert. Wat ook leuk is: meerdere glazen potten met schelpen bij elkaar zetten, zoals op onderstaande afbeelding.

Je kunt de potten overal in huis neerzetten. In de woonkamer staat een glazen pot met schelpen erg leuk op een bijzettafel of op een dressoir. Maar je kunt hem ook perfect in de badkamer neerzetten. Ga je in bad? Dan hoef je alleen nog maar je ogen te sluiten en je komt helemaal tot rust. Ook met deze tips tover je je badkamer om tot een luxe spa! 

4. Schelpen aan de muur

Een laatste manier om schelpen in je interieur te verwerken, is door ze aan de muur te hangen. Kijk maar naar onderstaand voorbeeld, hoe leuk ziet deze schelpen slinger er wel niet uit? Een slinger met schelpen is ideaal om een lege muur op te fleuren én je maakt hem zo lang als je zelf wilt. Het is eens iets anders dan fotolijstjes of een schilderij aan de muur. Leuk voor in de woonkamer, maar ook zeker voor in de slaapkamer of badkamer!

Je ziet het, schelpen zijn de perfecte decoratie accessoires voor in huis. Het voordeel is dat je ze zomaar van het strand kunt plukken. Dat is nog eens goedkope decoratie! Let wel op: voor je de schelpen als decoratie gaat gebruiken, is het verstandig om ze eerst even te reinigen. Schelpen hebben vaak een zoute geur, maar dat is makkelijk op te lossen. Met een emmer heet water en een beetje chloor verwijder je de geur én worden de schelpen ook nog eens prachtig wit!

Reacties uitgeschakeld voor Woontrend: Schelpen in je interieur