Zachte en glanzende haren
Health,  Tips

Zachte en glanzende haren met appelazijn

Appelazijn in je haar. Huh? Ja echt, dit huis-tuin-en-keukenmiddeltje blijkt een wondermiddel voor je haren te zijn. Het klinkt misschien gek, maar dit milieuvriendelijke alternatief voor conditioner maakt je haren zijdezacht, stimuleert de groei én gaat klitten tegen. Dit zijn de voordelen en zo gebruik je dit natuurlijke haarproduct…

Het stimuleert de haargroei

Wie wil je er nu geen gezonde, lange lokken? Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. De haargroei wordt soms belemmerd of tegengehouden door verstopte haarzakjes. Door je haren te reinigen met appelazijn, worden de haarwortels versterkt en de haargroei bevordert. Ook zorgt het ervoor dat je haarschubben sluiten, waardoor de punten mooier blijven. 

Anti-roos product

Heb jij last van roos? Vervelend! Anti-roosshampoos zijn vaak erg agressief voor je haar en hoofdhuid. Appelazijn kan in dit geval een oplossing zijn. Het zorgt namelijk voor een goede pH-balans van de hoofdhuid, reinigt je haar zonder de natuurlijke oliën aan te tasten en doodt het gist dat roos veroorzaakt. Dat zorgt er dus niet alleen voor dat het minder vet wordt, maar ook dat je binnen een mum van tijd van de jeuk en witte schilfers af bent.

Minder klitten 

Beschadigd haar kan erg vervelend zijn. Je haar breekt af of je krijgt enorm veel klitten. Veel producten gebruiken, is dan niet altijd goed. Appelazijn zorgt niet voor dat ‘zachte’ laagje over je haar, zoals conditioner doet, maar dringt tot diep in de kern door. Het zorgt voor minder knopen, zodat je je haren óók zonder het gebruik van conditioner makkelijk kunt kammen.

Vies geurtje

Appelazijn heeft misschien niet de lekkerste geur op aarde, maar laat je daar niet door afschrikken. De geur verdwijnt namelijk zodra je haar opdroogt. Kun je het écht niet verdragen? Voeg dan een druppeltje etherische olie, zoals tea tree- of tijmolie (ook erg goed voor je haar!) toe. Liever een andere no poo-methode proberen? Ook deze producten zijn erg goed voor je haar! 

En zo gebruik je het wondermiddel

Gebruik appelazijn nooit puur op je haar, maar verdun het met water. Neem bijvoorbeeld een beker of glas mee naar de douche en doe er een laagje (twee à drie centimeter) appelazijn in. Vul je glas met warm water en giet het na het wassen met shampoo over je haar. Laat het even intrekken en spoel het daarna uit. Appelazijn dient dus perfect als vervanger van conditioner! Kies wel altijd voor de biologische variant, die haal je gewoon bij de supermarkt. 

Reacties uitgeschakeld voor Zachte en glanzende haren met appelazijn