meubels zelf maken
Living

Zelf jouw eigen meubels maken, maar wat heb je daarvoor nodig en wat komt er bij kijken?

Je eigen meubels maken

De meeste huiskamers in Nederland zijn gevuld met aangekochte meubelen. Dit is ook de makkelijkste manier om aan meubels te komen. Ze zijn al ontworpen en je hoeft er verder niets aan te doen. Je hoeft ze alleen in je kamer te zetten en ervan te genieten. Het nadeel hiervan is dat de meubels natuurlijk niet heel origineel zijn. Vaak zijn de meubels heel standaard. Wil jij liever echte, originele meubels in huis? Dan kan het leuk zijn om je eigen meubels te maken. Het voordeel daarvan is dat je zeker weet dat niemand anders deze meubels heeft. Bovendien is het goedkoper en is het een leuk creatief proces. Je moet er natuurlijk wel een beetje handig voor zijn en de juiste tools hebben zoals een Makita DF457DWE. Bij deze een aantal tips om meubels te maken.

Tip 1: begin met een bouwtekening

Een meubelstuk moet natuurlijk wel logisch in elkaar zitten. Het is dan ook belangrijk om op het begin een bouwtekening te maken. Dan heb je een beeld van hoe de meubel eruit komt te zien en weet je precies wat het einddoel is. Aan de hand van de bouwtekening kun je materiaal verzamelen om de meubels in elkaar te zetten. Je kunt dan bijvoorbeeld langs een groothandel gaan die deze producten verkoopt. Vaak zit er wel eentje in je buurt, maar je kunt de producten soms ook online bestellen.

Tip 2: vraag hulp

Kom je er echt niet uit? Dan is het altijd verstandig om hulp te vragen aan een ervaren iemand. Bijvoorbeeld een professioneel timmerman. Die kan je tips geven hoe je het maken van de meubel het beste kan aanpakken. Hij of zij kan ook de gehele meubel in elkaar zetten, maar dat is natuurlijk een stuk minder leuk. Je wilt namelijk zelf je meubel in elkaar zetten, zodat je daar heel trots op kunt zijn.

Tip 3: maak het functioneel

Het is belangrijk dat de meubel functioneel is. Je wilt hem namelijk niet enkel voor de sier maken, maar ook echt gaan gebruiken. Een bank moet bijvoorbeeld ook lekker zitten. Hij moet breed zijn, zodat er ook meer mensen op kunnen zitten. Bij andere soorten meubels geldt hetzelfde.

Reacties uitgeschakeld voor Zelf jouw eigen meubels maken, maar wat heb je daarvoor nodig en wat komt er bij kijken?