DIY

Zelf kerstdecoratie maken? Hier enkele leuke tips!

kerstkrans maken

Het is alweer bijna kerst. Een gezellige periode van het jaar! Daar hoort ook een fijne sfeer in huis bij met een kerstboom en andere kerstdecoraties. Wie herkent er niet de geur van dennennaalden wanneer je ’s ochtends wakker wordt? Kerstdecoratie is makkelijk te maken en een fijne bezigheid tijdens deze donkere dagen. Hieronder een aantal leuke tips om zelf kerstdecoratie maken.

Kerst krans makenkerstkrans

Een kerstkrans staat prachtig op de voordeur en laat iedereen zich meteen welkom voelen. Voordeel is ook dat zo’n krans super makkelijk te maken is! Als basis wordt eens strokrans gebruikt welke vervolgens wordt versierd met hulst of coniferengroen , linten en besjes of kerstballen. Kijk bijvoorbeeld eens op pinterest (https://nl.pinterest.com/pin/263601384419567462/ of https://nl.pinterest.com/pin/208010076523704288/) voor mooie voorbeelden voor extra inspiratie.

Kerststukjes maken

Anders dan een krans is het maken van een kerststukje. Kerststukjes worden vaak gemaakt van veel groen met een kaars erin verwerkt voor een extra gezellig effect. Vaak wordt hierbij Oase gebruikt (een groen steekschuim voor het bij elkaar houden van je kerststukje en water geven zodat je kerststukje extra lang mooi blijft; te koop bij alle tuincentra). Traditioneel wordt gebruik gemaakt van groen, rood en wit, de echte kerstkleuren, maar je kunt er ook volledig je eigen draai aan geven. Het kerststukje kun je plaatsen in een mooie vaas of op een mooie schaal. Extra twist: heb je al eens geprobeerd een kerststukje te maken in een dennenappel? Dit geeft een leuk en speels effect!

Eigen kerstballen versieren

Zelf kerstdecoratie maken is erg makkelijk. Zo kun je bijvoorbeeld zelf je kerstballen maken. Koop bijvoorbeeld doorzichtige kerstballen en vul deze met een beetje nep sneeuw. Nu tekenen maar en je hebt een mooi zelfgemaakt exemplaar voor in de kerstboom! Ook kun je een basic kerstbal beplakken met een mooie stof voor een zachte uitstraling. Iets minder kidsproof is het opknippen van oude CDs en hier een kerstbal mee beplakken, een mooi vonkelend resultaat!

Lijn voor kerstkaarten

Mocht je vaak kerstkaarten ontvangen is het een leuk idee om een lijn te spannen voor de kast en daaraan met kleine knijpertjes je kerstkaarten op te hangen. Dit geeft meer dynamiek in je interieur dan je kerstkaarten simpelweg ergens neerzetten. Ook leuk om hier af en toe een mooie kerstbal tussendoor te hangen.

Zelf kerstdecoratie maken is dus totaal niet lastig! Neem er een regenachtige middag de tijd voor en je huis ziet er meteen feestelijk uit. Een leuke middag knutselen gegarandeerd!

Reacties uitgeschakeld voor Zelf kerstdecoratie maken? Hier enkele leuke tips!