cbd olie
Health

Zijn slaaptips slaapverwekkend?

Goed slapen, soms gaat het maanden prima. Een andere keer lijkt het wel of je de hele week wakker ligt. Omdat je iets hebt om over te piekeren. Omdat anderen je uit je slaap houden. Of gewoon omdat je niet kúnt slapen. Een paar tips zijn dan meer dan welkom. En laat ze maar slaapverwekkend zijn!

Warm, koud of perfect

De beste tip om lekker te slapen is dat je zorgt dat het klimaat in de kamer goed is. Het liefst is er genoeg frisse lucht. Heb je het warm dan word je daar wakker van. Heb je het koud, dan kun je niet slapen. Het is dus zaak om de temperatuur perfect te hebben. Wat perfect is? Dat is per persoon verschillend. Misschien hou jij wel van twintig graden, terwijl je partner het fijner vindt als het nog geen vijftien graden is! Het is noodzaak samen de balans te vinden.

Nachtpiekeren…

Niet te veel nadenken is een advies waar je niet veel mee kunt. Stress is sowieso niet goed voor je nachtrust. Ken je dat, dat je blijft piekeren? En ’s nachts is alles erger… Leg een notitieblok naast je bed en schrijf alles op waar je over nadenkt. Vooral als je iets bedenkt dat je de volgende dag niet mag vergeten, onthoud je het beter als je het opschrijft. Is het een structureel probleem? Denk er dan eens over een dagboek bij te houden. Schrijf het lekker van je af!

Welterusten!

Wat je eigenlijk niet wilt, is slaapmiddelen innemen. Als je daaraan begint, is vaak het eind zoek. Wel kun je jezelf meer balans geven met een beetje wietolie. Stel dat lekker slapen een kwestie van een paar druppeltjes is? Hoe fijn is het dan dat je op deze manier je balans vindt. Het is wel een methode waar je je even goed in moet verdiepen. Niks is vervelender dan iets innemen, waarvan je niet weet wat het met je doet. Het is het proberen waard. 

Reacties uitgeschakeld voor Zijn slaaptips slaapverwekkend?