Zo kan je langer genieten van je nieuwe sneakers
Tips

Zo kan je langer genieten van je nieuwe sneakers

Tegenwoordig zijn sneakers niet meer weg te denken uit onze garderobe. Deze comfortabele schoenen zorgen ervoor dat je de hele dag zorgeloos kunt lopen en daarnaast zien ze er ook nog eens ontzettend leuk uit. Als je nieuwe sneakers hebt gekocht, dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Daarom delen we in dit artikel een aantal handige tips die je direct kunt toepassen. Zo gaat je favoriete paar sneakers jarenlang mee!

1. Wissel regelmatig van schoenen

Als je je nieuwe sneakers lang mooi wilt houden, is het belangrijk om regelmatig van schoenen te wisselen. Dit is natuurlijk helemaal niet erg, als je bijvoorbeeld witte sneakers en dad sneakers in de kast hebt liggen. Hoe meer sneakers je hebt, hoe meer je kunt afwisselen! Door regelmatig een ander paar schoenen te dragen, kunnen je sneakers ook verluchten zodat vieze zweetgeurtjes geen kans krijgen.

2. Maak je sneakers grondig schoon

Je schoenen hebben af en toe een flinke schoonmaakbeurt nodig. Het is belangrijk dat je vuil er niet te lang laat op zitten. Anders kan het vuil in het materiaal trekken en kan het zich makkelijk ophopen. Maak ook zeker regelmatig de zool en de bovenkant schoon met een natte doek en borstel. Het is even een klusje, maar je nieuwe sneakers zullen je dankbaar zijn! 

Zo kun je langer genieten van je nieuwe sneakers

Vergeet ook je veters niet. Deze kan je gemakkelijk mee wassen in de wasmachine. Knoop ze wel even aan elkaar zodat ze niet verstrikt raken met je andere was.

3. Spray je schoenen in

Om lang van je schoenen te genieten, is het belangrijk dat je een spray gebruikt om het materiaal te beschermen. Deze spray beschermt je schoenen tegen invloeden van buitenaf zoals vuil en regen. Door ze regelmatig in te sprayen, voorkom je beschadiging. Je doet dit het beste op dertig centimeter afstand en vervolgens laat je ze tien minuten drogen. Drie keer per week sprayen helpt je sneakers al een heel eind!

Crep Protect Sneaker Spray
Crep Protect Sneaker Spray
Impregneerspray schoenen
Impregneerspray schoenen
Shoes'Up Waterproof Spray
Shoes’Up Waterproof Spray

4. Bewaar je sneakers in het donker

De zolen van je schoenen kunnen verkleuren door invloed van licht en lucht. Daarom is het verstandig om je sneakers in het donker te bewaren, het liefst op kamertemperatuur. Geef ze bijvoorbeeld een plekje in een gesloten kast of in de originele schoenendoos. Vergeet ook zeker niet om er schoenspanners in te zetten, want hierdoor blijven je sneakers langer in model. Vooral bij leren sneakers kan het model vrij snel inzakken, waardoor je telkens opnieuw moet beginnen met schoenen inlopen

5. Kijk naar het materiaal

Iedere schoen heeft andere aandacht nodig. Sommige sneakers maak je gemakkelijk schoon met een natte doek, maar dat geldt niet voor alle stoffen. Suède schoenen vragen bijvoorbeeld meer aandacht en moet je behandelen met specifieke schoonmaakmiddelen en sprays. Kijk daarom goed naar de stof van je sneakers zodat je schoenen de juiste verzorging krijgen. Mocht je hier zelf niet genoeg over weten, kan je altijd raad vragen aan de verkoopster in de winkel. En anders is Google je beste vriend!

Reacties uitgeschakeld voor Zo kan je langer genieten van je nieuwe sneakers