nieuw dames horloge
Fashion

Zo kies je een horloge dat echt bij je past

Ben je op zoek naar een nieuw dames horloge, maar heb je door het grote aanbod geen idee waar je moet beginnen? Geen zorgen – met de tips uit dit artikel helpen we je graag op weg! Kijk stap voor stap naar alle losse elementen om zo bij het perfecte horloge uit te komen. We weten bijna zeker dat je op deze manier een horloge kunt vinden dat écht bij je past.  

1. Bepaal het formaat en de vorm 

Het gemiddelde formaat van een horlogekast ligt tussen de 40 en 45 mm. Als je hele dunne polsen hebt, is het vaak mooier om te kiezen voor een kleinere maat zoals 38 of zelfs 36 mm. Het is belangrijk dat het klokje niet breder is dan het smalste gedeelte van je pols. Het bandje kun je altijd nog verstellen op de juiste maat. Kijk naast het formaat ook direct naar de gewenste vorm. Hoewel rond de standaard is, zijn er ook genoeg andere opties. Denk aan ovaal, vierkant en rechthoekig. Dit geeft het horloge direct een hele andere look! 

2. Kies de juiste kleur 

Als je regelmatig sieraden draagt, heb je waarschijnlijk ook al een kleur voor het nieuwe horloge in gedachten. Kies een kleur die goed aansluit bij je kleding en andere accessoires. Draag je vooral koele kleuren? Dan is zilver of zwart een mooie optie. Ben je meer van de warme tinten? Kijk dan vooral naar rosé en goud. Natuurlijk kun je ook flink uitpakken met een verrassend kleur zoals rood of blauw als je niet op zoek bent naar een basic die overal bij past. 

3. Bekijk verschillende bandjes

Een ander belangrijk onderdeel is het bandje van het horloge. Bij goud en zilver blijft de schakelband een echte klassieker. Dit geeft het horloge meer body en een chique uitstraling. Maar ook (nep)leer en canvas zijn goede opties. Houd vooral in gedachten welke stijl de accessoire moet uitstralen. Stoer, elegant of juist sportief? 

4. Houd rekening met je budget 

Vergeet niet om het budget in de gaten te houden. Gelukkig is dit vooral online erg eenvoudig. Zet de filters simpelweg op jouw maximale bedrag en bekijk zo zorgeloos alle opties. 

5. Kijk naar de smart opties

De laatste jaren is er nog een mogelijkheid bijgekomen op het gebied van horloges: de smartwatch. Overweeg daarom zeker of dit past bij jouw wensen. Een horloge met een digitaal scherm (zonder verdere smart-functies) kan ook een leuke middenweg zijn. Als je het puur als accessoire gaat gebruiken, blijft een analoge variant meestal de beste keuze.

Reacties uitgeschakeld voor Zo kies je een horloge dat echt bij je past