ib aangifte doen
Tips

Zo kun je het beste je IB-aangifte doen 

2021 is alweer voorbij en dat betekent dat het boekjaar bijna afgesloten kan worden. Tijd om de laatste facturen van het vorige jaar te versturen, btw-aangifte te doen en alle administratie op orde te brengen. Als de administratie op orde is en je goed op de hoogte bent van de mogelijkheden voor jouw situatie, kan dat ervoor zorgen dat je minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. Of beter nog: zelfs geld terugkrijgt! In deze blog geven we je aantal handige tips voor je inkomstenbelasting aangifte. Lees snel verder. 

Controleer gegevens 

De belastingdienst vult al een groot deel van je gegevens in voor de belastingaangifte. Dat betekent niet dat het automatisch allemaal klopt. Controleer alle gegevens goed! Als er weinig is veranderd aan jouw persoonlijke situatie, kun je de aangifte van het voorgaande jaar erbij pakken. 

Vul boxen in 

Zorg dat je de boxen correct invult. Box 1 is je belastbaar inkomen uit werk en woning. Box 2 belastbaar inkomen uit aanmerkelijk belang en box 3 belastbaar inkomen uit sparen en beleggen. Bij box 1 mag je verschillende dingen aftrekken van je inkomen, namelijk: betaalde rente over woningschuld, ondernemersaftrek, werknemersaftrek, uitgaven voor inkomensvoorzieningen, betaalde alimentatie. Door deze af te trekken, word je belastbaar inkomen lager. 

Benut zoveel mogelijk aftrekposten 

Aftrekposten worden niet door de belastingdienst ingevuld en zal je zelf moeten doen. Als je de regels weet en dit fiscaal slim aanpakt, kun je op deze manier geld besparen. Denk hierbij aan zorg-, studie- en reiskosten. Maar er zijn ook veel aftrekbare kosten als je een huis koopt of verbouwt. Of denk aan zakelijk lunches of diners, deze zijn voor 80% aftrekbaar. En dit is nog lang niet alles. Verdiep jezelf goed in de mogelijke aftrekposten voor jouw situatie of laat je adviseren door een adviseur. 

De aangifte 

Als dan eindelijk de belastingaangifte rond is, heb jij alles op alles gezet om geld te besparen. Misschien krijg je zelfs geld terug. Geld dat je terug krijgt kun je direct op een slimme manier beleggen. Dit kun je doen door te beleggen in crypto munten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan op www.anycoindirect.eu.

Reacties uitgeschakeld voor Zo kun je het beste je IB-aangifte doen