Zo kun je hormonale veranderingen op natuurlijke wijze balanceren
Health

Zo kun je hormonale veranderingen op natuurlijke wijze balanceren als je ouder wordt

Er komt veel meer kijken bij hormonale veranderingen voor vrouwen dan velen zelfs maar denken. Hoewel het algemeen bekend is dat je een menstruatiecyclus begint en beëindigt, wordt er niet veel besproken over de tussenliggende lichamelijke veranderingen die vrouwen vanaf 20 jaar kunnen ervaren. Hieronder bespreken we dan ook hoe de hormonen van vrouwen verschuiven door leeftijd… en manieren om deze op natuurlijke wijze aan te vullen tijdens de verscheidenheid aan overgangen die vrouwen ervaren.

Zo kun je hormonale veranderingen op natuurlijke wijze balanceren

Vrouwen worden geboren met alle eicellen die ze ooit zullen dragen, en ze beginnen ze te ovuleren zodra ze in de puberteit zijn. Dit betekent dat het hormonale verouderingsproces onmiddellijk begint. Als je het over leeftijd hebt, en je hebt het over hormonen, dan heeft dat te maken met je eierstokken en je eicellen, want dat is daar echt de bron van. En dus afhankelijk van wanneer we onze eerste cyclus hebben, duurt het even voordat de hypothalamus-hypofyse toegang heeft om zichzelf te reguleren en regelmatige ovulaties en cycli te krijgen.

Dit is de tijd in de hormonale cyclus waarin de oestrogeenspiegels het hoogst zijn. En dus zijn zaken als zin in seks veel hoger dan wanneer je boven de veertig bent, omdat die hormonen veel hoger zijn, maar nogmaals, ze beginnen regelmatiger te worden. Als je in de twintig bent, moet je dan ook beginnen met preventieve zorg voor osteoporose.

Terwijl alles begint te reguleren en vrouwen van in de twintig zich misschien te jong voelen om dingen te overwegen die hen later in hun leven kunnen beïnvloeden, is dit het decennium om te beginnen met het nemen van vitamine D3 en calcium en je bezig te houden met de de gezondheid van je botten. Osteoporose zorgt ervoor dat lichamen risico lopen op botletsel, zelfs bij kleine ongelukken.

Zo kun je hormonale veranderingen op natuurlijke wijze balanceren als je ouder wordt

De kwaliteit van de eieren begint af te nemen als je in de dertig bent

Sociologisch wachten vrouwen tot later in het leven om kinderen te krijgen, en biologisch gezien heeft ons lichaam dat niet ingehaald. Vrouwen beginnen een afname van de eikwaliteit te zien rond de leeftijd van 35 jaar en, het meest significant, op de leeftijd van 40 jaar. Dus als je een vrouw van in de dertig bent en geen kinderen hebt gehad en niet verwacht dat je begin dertig kinderen zult krijgen, wil je misschien je eieren invriezen. Dat is iets waar we niet vaak over praten. 

Een van de belangrijkste dingen waar vrouwen van in de dertig rekening mee moeten houden, is mentaal welzijn. We bevinden ons allemaal ergens in het geestelijke gezondheidsspectrum, en dus als je in de dertig bent, is het veel balanceren. De meeste vrouwen balanceren hun carrière. En dan, als je kinderen hebt gekregen, het gezin in evenwicht brengen. En dus gewoon ervoor zorgen dat je mentaal in orde bent en ervoor zorgen dat je fysiek in orde bent, is erg belangrijk.

Het is ook tijd om magnesium in je dagelijkse regime op te nemen

Magnesium is een geweldige aanvulling voor PMS. Het is een stemmingsstabilisator. Dus dat is een ding om te overwegen als je merkt dat je PMS of zelfs PMDD hebt. Lichaamsbeweging, water en essentiële oliën zijn ook helende mechanismen en kunnen PMS-symptomen zoals vermoeidheid verlichten.

Voor pijnbestrijding moeten vrouwen overwegen om minder suiker en zout in te nemen en in plaats daarvan de waterinname te verhogen. De baarmoeder is namelijk een spier, dus net zoals je spieren verkrampen, als je niet genoeg water drinkt, kan dat bij je baarmoeder dus ook. Deze gaat meer verkrampen als je uitgedroogd bent, dus je moet meer water drinken.

Als je meer drinkt, helpt dat ook om de gifstoffen door je nieren te spoelen. Dus het helpt op verschillende vlakken. En je kunt natuurlijk een verwarmingskussen, een warme douche en dat soort dingen doen. Lavendel, essentiële oliën op je pols, het werkt allemaal, maar we moeten vooral de kracht van water niet onderschatten.

hormonale veranderingen op natuurlijke wijze balanceren als je ouder wordt

Het beleven van pijn kan erger zijn voor vrouwen met gezondheidsproblemen. Zo kunnen we een hoop ontstekingsaandoeningen bedenken, elk van die chronische problemen, die kunnen verergeren tijdens je menstruatiecyclus. Je wilt er dus zeker van zijn dat je je niet isoleert, dat je tijd doorbrengt met de mensen van wie je houdt en de dingen die je graag doet en die je een goed gevoel geven. Als je de pijn kunt doorstaan ​​en kunt opstaan ​​en de dingen kunt doen die je graag doet, helpt dat je algehele welzijn. En dan helpt dat ook tegen de pijn!

Reacties uitgeschakeld voor Zo kun je hormonale veranderingen op natuurlijke wijze balanceren als je ouder wordt