rustige hal inrichting
Interior,  Living

Zo maak je van de hal een rustige, fijne ruimte

Wanneer je bij iemand op bezoek gaat, is het eerste wat je van hun huis ziet waarschijnlijk de hal. Hoewel je zou denken dat je hier misschien niet te veel aandacht aan hoeft te besteden, is dit wel de ruimte waar je mensen verwelkomt en gedag zegt. Het is de eerste en laatste indruk van je huis. Er zijn enkele manieren waarop je de entree van je woning een flinke boost kunt geven. 

  1. De kapstok

Hoe ziet je garderobe er nu uit? Is het een oude kapstok die je er ooit opgehangen hebben, waarvan de haakjes er bijna afvallen? Nemen alle jassen zoveel ruimte in beslag dat ze bijna de gehele hal overnemen? Zoek alle jassen eens uit. Welke gebruik je momenteel en welke gebruik je af en toe? Hang hier alleen de jassen die je echt dagelijks pakt en hang de rest in je kledingkast. Dit laat de ruimte al een stuk rustiger lijken en scheelt ‘troep’ voor het oog. Bekijk je kapstok ook eens kritisch. Als je nu zou mogen kiezen hoe je de jassen opbergt, zou je het dan doen zoals het er nu uitziet? Zo niet, verander het direct!

  1. De afwerking

Bekijk de muren en vloer eens. Zit hier een mooi behangetje of strakke verflaag op en ziet de vloer er netjes uit? Door de muren een nieuw uiterlijk te geven, kun je de complete look van je hal veranderen. Afgebladderde verf of vlekken op de muur geven de volledige ruimte gelijk een slordig gevoel. Geef deze eens een andere kleur of hang wat mooie schilderijen op. Met de juiste gereedschappen heb je dit klusje binnen een mum van tijd geklaard! Misschien komt het niet bij je op om schilderijen, posters of mooie decoratie aan de muren te hangen, omdat je dit ‘zonde’ van je mooie spullen vindt. Maar bedenk je eens hoe vaak je hierlangs loopt! Dat is het dus helemaal waard!

  1. Een schoenenkast

Liggen er bij jou thuis ook altijd tien paar schoenen op de deurmat? Of slingeren ieders schoenen door het hele huis? Maak een praktische schoenenkast waarmee je meerdere paren schoenen kunt wegwerken. Dit scheelt een hoop opruimen, maar ook vuil in huis! Laat elk gezinslid zijn schoenen uitdoen in de hal en opbergen in de schoenenkast. Zo zijn ze allemaal uit het zicht, weet je altijd waar ze zijn en is je hal netjes opgeruimd.

Er zijn uiteraard vele manieren om je hal een update te geven, maar het belangrijkste is dat het netjes is en je niet allerlei spullen ziet slingeren. Daarnaast kan een vers likje verf en wat mooie decoratie al een hoop voor de ruimte doen. 

Reacties uitgeschakeld voor Zo maak je van de hal een rustige, fijne ruimte