van je tuin een ultieme relaxplek maken
Living

Zo maak van je tuin de ultieme relaxplek

Er is geen betere plek voor ultieme ontspanning dan de tuin. Niets is te vergelijken met het comfort en de rust die een tuin biedt. En er zijn manieren om van jouw tuin een prachtige plek van rust te maken! Of het nu gaat om een ​​simpele stapel stenen, een mooie vijver met water of het installeren van een jacuzzi, het aanmoedigen van rust, sereniteit en bezinning in de tuin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als je wil dat jouw tuin een plaats van charme, schoonheid en rust wordt, overweeg dan het volgende.

Beeldhouwwerk

Een mooi beeld kan de hele tuin een andere feel geven. Je moet nadenken over de plaatsingen. Je kunt het beeld ook gebruiken om de aandacht te vestigen op unieke elementen in je tuin, zoals je favoriete rots of boom als middelpunt van een meditatieruimte buiten.

Bloemenmandala

Het maken van tijdelijke kunstwerken is niet moeilijk, en je kunt het zo eenvoudig maken als je wilt. Een bloemenmandala kan je tuin mooi en vredig maken, en dit is ook een heerlijke manier om te mediteren en tot rust te komen. Je kunt er een maken als decoratie tijdens het verzamelen in je achtertuin of in de buurt van je tuin. Maak een bloemenmandala in je tuin, en het kan helpen bij je meditatie oefening.

Verborgen Kunst

Een sculptuur in je tuin hoeft niet altijd op te vallen. Je kunt in plaats daarvan eenvoudig tuinkunst gebruiken om van jouw tuin een mooie en ontspannende plek te maken. Plaats de tuinkunst op een manier dat deze gedeeltelijk verborgen of verweven is door natuurlijke elementen zoals mos, bladeren, wijnstokken en bloemen, waardoor het meer als onderdeel van de tuin aanvoelt.

Water in de tuin

Een mooie en aantrekkelijke kom gevuld met water in de tuin werkt als een rustgevend element, en de vogels zullen dit ook geweldig vinden. Leg wat stenen in de bodem, zet waterplanten erin of laat het puur en schoon. Als er muggen in de omgeving zijn, kun je het beste een fonteintje kiezen. Muggen vermijden stromend water.

Geluid

Klanken van metalen of keramische bellen brengen een gevoel van rust en sereniteit in de tuin. Je kunt er een hangen boven je veranda of aan de tak van een boom of in elk deel van je tuin. Je kunt je tuin dan gebruiken als een plek om te mediteren. Gebruik je bellen als signalen om je meditatie beoefening te beginnen en te beëindigen.

Een plek om bij uitstek in rust te zijn

Je moet rekening houden met het deel van de tuin dat het meest vredig en privé aanvoelt en daar een zitplaats maken. Beschouw deze plek als jouw plek van rust, wat iets anders is dan sociale ontmoetingsplekken. Dit wordt verondersteld je toevluchtsoord te zijn waar je goede gesprekken kunt voeren met een andere persoon. Afgezien van het toewijzen van een rustige plek, is het belangrijker dat je je tuin kunt gebruiken om je opnieuw te verbinden met de natuur, je adem en je gevoel.

Schoon

Geen enkele tuin ziet er vredig en uitnodigend uit als hij rommelig en vies is. Als je wil dat jouw tuin een ruimte is waar je rustig kunt ontspannen, maak deze dan schoon. Schoonmaken is ook een uitstekend middel om een ​​gastvrije en warme sfeer te creëren. Maak de tuinmeubelen grondig schoon en gebruik schoonmaakmiddelen die passen bij de materialen van je meubelen. Ook het terras heeft een goede schoonmaakbeurt nodig. Afgezien van het terras en de tuinmeubelen, wil je er ook voor zorgen dat de barbecue schoon is en helemaal klaar is om te genieten van de buitenruimte met vrienden en familie.

Reacties uitgeschakeld voor Zo maak van je tuin de ultieme relaxplek