Zo zorg je voor een schoon terras of oprit
Tips

Zo zorg je voor een schoon terras of oprit

Het hebben van een schoon terras of oprit geeft je een gevoel van trots. Een vuile patio daarentegen kan een vloek zijn. Het ziet er niet alleen visueel onaantrekkelijk uit, het is ook onhygiënisch en glad, en kan in de toekomst zelfs vervangingskosten met zich meebrengen. Gelukkig kun je dat voorkomen en heb je binnen een paar uur een opgeruimd terras of oprit. De meest gestelde vraag over het schoonmaken van de bestrating hebben we in deze blog behandeld.

Hoe kun je groene schimmel van een bestrating verwijderen?

Gezien hoe snel en gemakkelijk het eruit ziet wanneer een professional een hogedrukreiniger gebruikt om het vuile terras schoon te maken, ziet dat eruit alsof iedereen het kan. We krijgen veel vragen over het reinigen van straatstenen met een hogedrukreiniger. Het wordt echter afgeraden voor doe-het-zelvers om een ​​hogedrukreiniger of een andere dergelijke professionele machine te gebruiken voor het reinigen van bestrating, omdat ze zorgvuldig gebruik vereisen.

Professionele schoonmakers gebruiken hogedrukreinigers alleen na zorgvuldige beoordeling van de situatie. Je kunt ze niet altijd gebruiken. Het gebruik van een hogedrukreiniger voor het reinigen van bijvoorbeeld kunst straattegels kan catastrofaal zijn, omdat het het oppervlak van de tegel kan beschadigen. Daarentegen zijn natuurtegels wel goed schoon te maken op die manier.

Een hogedrukreiniger kan bij verkeerd gebruik het hele terras of de oprit beschadigen. Als je te veel tijd en druk besteedt aan het reinigen van de voegen, zal dit het zandoppervlak onder de tegels verstoren en eruit spuiten, met als gevolg dat de terrastegels verzakken.

Als je een hogedrukreiniger wilt proberen, houd dan deze paar dingen in gedachten:

  • Houd altijd een hoek van 45 graden van het mondstuk. Het maximaliseert de reiniging en heeft een minimale impact op het zandoppervlak.
  • Oefen nooit te veel druk uit op de voegen, omdat deze en het onderliggende oppervlak zullen gaan schuren. Neem in plaats daarvan wat tijd en verwijder het onkruid en ongewenste dingen uit de voegen voordat je een hogedrukreiniger gebruikt.
  • Doe altijd zeep of schoonmaakmiddelen op de tegels voordat je een hogedrukreiniger gebruikt. Het zal al het vuil vooraf reinigen en de wasmachine zal de rest van het werk doen om het van de oprit te vegen.

Kun je bleekmiddel gebruiken om straatstenen schoon te maken?

Het antwoord is een ja! Bleekmiddel is snel en de beste manier om straatstenen schoon te maken als je geen hogedrukreiniger wilt gebruiken. Het snijdt door alle kunstmatige vlekken, vuil, mos, algen en onkruid in slechts enkele minuten en biedt zeker meer reiniging dan zeep en reinigingsvloeistoffen.

Het gebruik van bleekmiddel om straatstenen schoon te maken is uiterst eenvoudig omdat er geen professionele vaardigheden en apparatuur voor nodig zijn, maar het kan schadelijk zijn. Daarom moet je enkele preventieve maatregelen nemen om te voorkomen dat uw terras dof en beschadigd raakt.

Zo zorg je voor een schone oprit

Terrasreiniging met bezem en bleekmiddel

Bleekmiddel heeft een negatief effect op gekleurde kunststeenverhardingen. Bij veelvuldig gebruik vervaagt de kleur van de tegels na verloop van tijd. Af en toe gebruik van bleekmiddel is prima. Maar zorg ervoor dat je het niet vaker gebruikt dan zou moeten.

Daarnaast is het zo dat elke plant die in contact komt met deze chemische stof, zal afsterven. Dus het gebruik van bleekmiddel in de buurt van je decoratieve plantenpotten, bloemen en vegetatie zal ze volledig vernietigen. En dit is eigenlijk ook meteen onze reden om geen bleekmiddel te gebruiken: het is erg slecht voor je flora en fauna. Bleekmiddel leidt daarnaast soms ook tot huidallergieën en jeuk. Neem dus extra veiligheidsmaatregelen en gebruik beschermende uitrusting tijdens het gebruik ervan.

Gereedschap voor het reinigen van straatstenen

Als je je straatstenen zelf schoonmaakt, volgt hier een lijst met gereedschappen en dingen die je nodig hebt om het gewenste resultaat te krijgen:

  • Een emmer
  • Een metalen borstel
  • Een bezem
  • Sterke zeep of reinigingsvloeistof of wasmiddel
  • Hogedrukreiniger (alleen als je er een hebt en weet hoe je deze op de juiste manier moet gebruiken)
Zo zorg je voor een schoon terras

Tegels van mos reinigen

Mos is glad, en het volledig verwijderen van mos is geen gemakkelijke taak, aangezien het binnen enkele weken terug groeit. Dus zelfs de sterkste chemische stof zal falen bij de behandeling van mos. Omdat mos geen wortel heeft, zal een enkele achtergebleven spoor zichzelf opnieuw bevolken.

De meest effectieve behandeling voor mos is om het te verwijderen of weg te schrapen met een metalen borstel en het weg te vegen van de bestrating. Denk er nu altijd aan om eerst het terras of de oprit schoon te maken van alle plantenpotten en andere dingen, en het mos overal vandaan te borstelen. Omdat het vanzelf weer aangroeit als je zelfs maar een beetje ongemoeid laat!

Reacties uitgeschakeld voor Zo zorg je voor een schoon terras of oprit