zomer make up
Fashion,  Tips

Zomer make-up tips om je look zweet bestendig te maken

De zomer is heerlijk, maar een smeltende foundation, uitgesmeerde eyeliner en super kleverige lippenstift horen daar niet bij. Daarom leek het ons tijd om je de beste make-up tips voor de zomer te geven. Zodat je je gezicht er natuurlijk, fris en mooi uit kunt laten zien, zelfs als je op warme dagen transpireert. Merken als Biodermal en Lancome hebben de meeste van onderstaande producten.

Begin met de juiste moisturizer

De manier waarop je voor je huid zorgt, is net zo belangrijk als de make-up die je erop aanbrengt. Gebruik ’s ochtends een olievrije vochtinbrengende crème en kies voor een bijpassende olievrije foundation formule. Deze zullen je gezicht minder snel vettig maken gedurende de dag, vooral in de hitte. 

Laag op zonbescherming

Naast het hydrateren van je huid, wil je er ook zeker van zijn dat deze goed beschermd is tegen de zon en dat betekent dat je elke dag minimaal factor 30 of hoger moet gebruiken, zelfs onder je make-up. Make-up aanbrengen op een door de zon verbrande huid is namelijk echt niet leuk!

Je moet eigenlijk elke twee uur opnieuw zonnebrandcrème aanbrengen, maar dat kan moeilijk zijn als je onderweg bent. Er is echter ook een zonnebrand truc, waarbij een lege make-up kussen opnieuw wordt gebruikt:

  • Gebruik afwasmiddel om een ​​oud foundation kussen schoon te maken. Laat daarna goed drogen.
  • Doordrenk het kussen met je favoriete zonnebrandcrème voor het gezicht.
  • Om opnieuw aan te brengen, dep je het kussen op je gezicht.

Je kunt ook een zonnebrand poeder gebruiken om opnieuw aan te brengen, dat over de make-up kan worden aangebracht. Zorg in ieder geval dat je je huid beschermt tegen de zon!

Investeer in een goede make-up primer

In de zomer zul je geen spijt krijgen van de paar seconden die nodig zijn om een ​​make-up primer aan te brengen, die na de vochtinbrengende crème maar vóór de gezichtsmake-up wordt aangebracht. Primers zijn absoluut de beste keuze in de zomer, omdat ze echt helpen om make-up op zijn plaats te houden zonder als een zware extra laag aan te voelen.

Draag minder make-up

Als je wilt voorkomen dat je make-up gaat uitdrogen en aankoeken, dan is minder vaak beter. Als je kunt, gebruik dan gewoon een getinte moisturizer en laat het daarbij. Make-up beweegt graag als het warm is, dus de beste manier om dat te voorkomen is om er minder van te dragen.

Gebruik wat bronzer

Bronzer laat je ogen er helderder uitzien, je tanden witter… iedereen ziet er beter uit met een beetje warmte toegevoegd aan de huid. Om de resultaten er fris en natuurlijk uit te laten zien, raden wij je aan om bronzer alleen op de hoge punten van je gezicht aan te brengen, waar de zon je van nature raakt: je voorhoofd, jukbeenderen, kin en neus. Elk hoekje en gaatje bedekken is wat je die valse look geeft.

Poeder bronzers zijn het gemakkelijkst aan te brengen en zullen het minst snel verdwijnen in de zomerhitte. Zoek er een met verschillende tinten, ze zullen samenvloeien voor de beste resultaten. Je kunt ook een beetje bronzer in je nek vegen om te blenden, vooral als je kort haar hebt of een paardenstaart draagt.

Iedereen houdt van een mooie gloed, maar er is een groot verschil tussen een gezonde uitstraling en een over-the-top glans. Vermijd crème foundation of iets wat te lichtgevend is, omdat de vochtigheid je extra glanzend en zweterig maakt als je te veel sprankeling op je huid hebt.

Reacties uitgeschakeld voor Zomer make-up tips om je look zweet bestendig te maken