voedingskussen
Tips

Zwangerschapskussens, heerlijk om mee te slapen

Je bent zwanger en je zit in je tweede of derde trimester. Je zult het ongetwijfeld gemerkt hebben. Je zwangere buik is gegroeid en zit je soms danig in de weg. Ook merk je dat je nek, je rug en je gewrichten extra te lijden hebben en soms pijnlijk aanvoelen. Wat snak je dan naar een goede nachtrust, maar helaas, ook slapen wil niet altijd even goed lukken. Heb je wel eens een zwangerschapskussen geprobeerd? Zwangerschapskussens zijn ideaal om tijdens je zwangerschap toch voldoende diep te slapen.

Voordelen van slapen met zwangerschapskussens

Je lichaam heeft tijdens de laatste trimesters van je zwangerschap extra ondersteuning nodig. Zo kunnen je geïrriteerde gewrichten en je gespannen spieren veel beter tot rust komen, zodat jij de volgende dag fris en opgewekt kunt beginnen. Drapeer een zwangerschapskussen om je heen als je gaat liggen en je merkt vanzelf dat je nekregio en je rug die ondersteuning krijgt die ze verdienen. Heb je wel eens last van opvliegers, nu je zwanger bent? Oververhit en zwetend slapen, dat werkt niet bij jou. Dan is het een heerlijk gevoel om een van je benen om je zwangerschapskussen te slaan. Deze gewoonte hebben we overgenomen uit Nederlands-Indië, waar velen profijt hadden bij het slapen met goelings, de traditionele langwerpige kussens die je in de warme tropennacht toch voldoende koel houden.

Kan ik zwangerschapskussens ook na de bevalling gebruiken?

Zwangerschapskussens zijn echt niet alleen geschikt voor die speciale negen maanden. Ook buiten je zwangerschap kun je gerust profiteren van de ondersteuning en het verkoelende effect van zwangerschapskussens. Je kunt een aantal zwangerschapskussens na de bevalling ook gebruiken als voedingskussen, als je jouw baby flesvoeding of borstvoeding geeft. Voor je baby ligt het zeer comfortabel, geborgen en intiem. Jij zult merken dat een voedingskussen je helpt met ontspannen, zodat je ongestoord kunt werken aan de unieke band tussen jou en je kleintje.

Zwangerschapskussens en voedingskussens

Al je eenmaal bevallen bent kunt de zwangerschapskussens perfect gebruiken als voedingskussen. Deze is ideaal tijdens het voeden van je kleintje. Je baby ligt op het kussen waardoor jullie beiden comfortabel zitten. Het voedingskussen vouw je als het ware om je rug, zodat het kussen als een zachte armleuning fungeert. Doordat je je arm hierop laat rusten kun je heel eenvoudig je kleintje lange tijd bij je dragen. Met een zwangerschapskussen heb je een onmisbaar en intiem item in huis.

Reacties uitgeschakeld voor Zwangerschapskussens, heerlijk om mee te slapen